Talmácsi hetedik Ausztráliában

2005.10.16. 11:18
A hetedik helyen futott be az Ausztrál Nagydíjon Talmácsi Gábor. A magyar KTM-pilótát a másodiktól csak három tized választotta el, de világbajnok már nem lehet. A futamot Thomas Lüthi nyerte.
Hetedik lett a motoros Ausztrál Nagydíj 125 köbcentis futamán Talmácsi Gábor. A rajtnál az elsők között volt a magyar pilóta, de már az első körben látszott, hogy sem neki, sem másnak nem lesz esélye megverni Thomas Lüthit.

A svájci tehetség elképesztően gyorsan ment, hamar négy másodpercre növelte előnyét. A többiek csak egymással harcolhattak. Mögötte egy hetes csoport alakult ki, ebben motorozott Talmácsi is.

Hiába volt viszont gyors a kanyarokban, az igen hosszú célegyenesben őt, és csapattársát, Mika Kalliót is könnyedén legyorsulták és visszaelőzték a Hondák és az Apriliák.

Kallió a második, Talmácsi a negyedik helyig jutott maximum, de csak rövidebb időre.

Az utolsó körben mindent megpróbáltak, kockáztattak, ám a célegyenesben újra hátra szorultak: Kallio a hatodik, Talmácsi a hetedik pozícióban futott be.

A verseny szorosságát jelzi, a magyar KTM-es a másodiktól csak három tizedmásodperccel maradt el, ám ez öt pozíciót jelentett.

Győzelmével Lüthi visszavette a vezetést a világbajnokságban, 12 ponttal előzi meg Kalliót, és 59-cel Talmácsit, vagyis utóbbi már nem nyerheti meg a vb-t.

A harmadik hely az új cél
"Jó verseny volt, élveztem, csak egy kicsit gyorsabb motor kellett volna. A szerelők azt mondták, az új befecskendező rendszer beállítása nem sikerült tökéletesen. Bármit csináltam így a kanyarokban, hiába jöttem föl, az egyenesekben elmentek mellettem. Az utolsó kör szerencsétlenül jött ki, én mindent megtettem, de most már a vb-harmadik hely megszerzése a cél"- nyilatkozta Talmácsi az Eurosport televíziós csatornán percekkel a leintés után.