A KTM titokzatos bejelentésén múlik Talmácsi jövője

2005.10.28. 13:50
Még mindig nem tudni, marad-e jövőre is jelenlegi istállójánál, a KTM-nél Talmácsi Gábor. A cég péntekre ígérte, hogy bejelenti, számít-e 2006-ban a 250 köbcentis alakulatában a magyar motorosra, de jövő szombatra halasztották a döntést. Az viszont kiderült, a pilótának van már másik 250-es ajánlata is.
Továbbra is bizonytalan, hogy hol folytatja karrierjét 2006-ban Talmácsi Gábor. Jelenlegi csapata, a KTM péntekre ígérte, hogy közli, igényt tart-e a pilótára, ám még mindig nem döntöttek az ügyében.

Senki nem tudja, mi fog történni

"Tárgyaltam Harald Bartol csapatfőnökkel, de végső határozat csak jövő szombaton, a Valenciai Nagydíjon várható. Az utolsó futamra eljön a KTM tulajdonosa, Stefan Pierer is, és olyan ajánlatot tesz, amivel az istállónál akarja tartani Talmácsi Gábort - nyilatkozta az indexnek a motoros menedzsere, Stefano Favaro. - Azt viszont, hogy ez mit takar pontosan, még senki nem tudja, még Bartol sem."

A magyar pilóta szeptemberben a 250 köbcentis kategóriára érvényes, egyéves, lejártakor opcionálisan meghosszabbítható szerződést kötött az osztrák márkával, de katari győzelme miatt kétségessé vált a folytatás: főnökei szerint utasításuk ellenére előzte meg a vb-re akkor még jóval esélyesebb társát, Mika Kalliót.

Egyre kuszább az ügy

A legutóbbi, ausztrál futam előtt Talmácsi, Favaro és a KTM-csapatvezető Harald Bartol tisztázták az ügyet, utóbbi megígérte, hogy a versenyző továbbra is a legjobb technikát kapja, ugyanúgy kezelik, mint Kalliót, és, ami a legfontosabb, 2006-ban is számítanak rá.

A Bartol által már aláírt szerződést viszont még nem adta vissza Talmáéknak a KTM legfelsőbb vezetősége, így nem biztos, hogy 2006-ban is náluk marad.

Favaro az ausztráliai, konstruktív hangulatú megbeszélés után elmondta, Katar óta megváltozott a légkör az istállónál, ezért az évvégéig még meggondolják védencével, hol folytassák.

Egy 250-es Aprilia-csapat is vinné

Az utóbbi hetekben három 125-ös csapattól kapott ajánlatot Talmácsi, és csütörtökön egy 250-es alakulat is csatlakozott a kérőkhöz: "Gábort szívesen szerződtetné a spanyol PQR istálló, amely jövőre egy 250-es Apriliát indít, tőkeerős szponzorral" - árulta el Favaro.

Ez a lehetőség csábítónak tűnik, hiszen a gárda jelenlegi legjobbja, Jorge Lorenzo harmadik a vb-pontversenyben, de Favaro arra számít, a KTM-nagyfőnök szombaton azt jelenti be, hogy a gyár jövőre a 250-es kategóriában három motort indít, és az egyik ezek közül Talmácsié lesz. "Ha ez történne, valószínűleg maradnánk, hiszen a szerződésünk is köt ehhez" - mondta a menedzser.

Talmácsi Gábor az idei utolsó 125-os futam előtt harmadik az összetettben, világbajnok már nem lehet, a dobogós helyezését viszont megtarthatja.