Talmácsi nem marad a KTM-nél

2005.11.04. 12:21
Úgy tűnik, a KTM-nél nem tudják megbocsátani Talmácsi Gábornak a Katari Nagydíjon elkövetett bűnét, amikor az utolsó métereken megelőzte csapattársát, a finn Kalliót. A viszony annyira elmérgesedett a magyar motoros és az osztrák csapat között, hogy hiába van már aláírt szerződés a jövő évre, minden bizonnyal szakítanak. "Talma" 2006-ban valószínűleg a Honda 125 köbcentis gépével versenyez majd.
Hiába írta alá már szeptember közepén a KTM istálló és Talmácsi Gábor a 250 köbcentiméteres kategóriára jövő évre szóló érvényes megállapodást, szinte bizonyos, hogy a magyar versenyző nem a KTM színeiben indul majd a gyorsaságimotoros-világbajnokság 2006-os idényében. A magyar pilóta erről a Telesportnak nyilatkozva beszélt.

Egy előzés következménye

Az idén három futamgyőzelmet aratott magyar motoros, további KTM-es sorsa azután vált kérdésessé, hogy a csapat jövő évi nevezési listáján nem szerepel a neve. Talmácsi azután esett ki a vezetők kegyeiből, miután a Katari Nagydíjon az utolsó métereken centikkel verte meg csapattársát a finn Mika Kalliót, aki így az utolsó futam előtt már csak hatalmas szerencsével szerezheti meg az összetett világbajnoki címet. Később ugyan kijelentették, hogy számítanak rá, de helyzete az istállónál alaposan megváltozott.

"Ma kellett volna leadni a nevezéseket a jövő évi sorozatra, s Gáborral kapcsolatban a KTM ezt nem tette meg, ezért megállapodtunk a Honda gyári csapatával, hogy Talmácsi jövőre náluk versenyez, a 125 kcm-esek között" - erősítette meg az információt az MTI érdeklődésére Stefano Favaro, a motoros menedzsere. "Gábor lesz az elsőszámú pilóta a csapatnál, mellette az olasz Lorenzo Baroni fog szerepelni."

Egy kiskapu még maradt

Favaro ugyanakkor még nyitva hagyott egy "kiskaput", mert elmondta: szombatra derül ki százszázalékosan, hogy végleges-e a szakítás a KTM-mel, de hangsúlyozta, ő nem fűz sok reményt a további közös munkához. "Mindeközben folyamatosan tárgyalok a Honda vezetőivel a feltételekről, a végleges szerződés a jövő hét közepén készülhet el és kerülhet aláírásra" - tette hozzá.

Jelen pillanatban a felállás az, hogy szombaton fog érkezni a KTM tulajdonosa és ő fogja eldönteni a jövőmet, de szerintem ez már teljesen egyértelmű, hogy nem a KTM-nél folytatom, hanem a Hondánál" - nyilatkozta a Híradónak a kiváló magyar motoros.

Talmácsi a hétvégi, idényzáró Valenciai Nagydíj előtt a harmadik helyen áll a legkisebb géposztály összetett pontversenyében.