Mauresmo nyerte a női teniszezők világbajnokságát

2005.11.14. 10:09
Amelie Mauresmo nyerte a "francia döntőt", a Los Angelesben zajló nem hivatalos női tenisz világbajnokságon. A negyedik helyen kiemelt klasszis a záróösszecsapáson honfitársát, Piercet verte három játszmában.
Már az meglepetésnek számított, hogy két francia teniszező jutott a női teniszezők Los Angelesben zajló, hárommillió dollár összdíjazású világbajnokságának a döntőjébe. Amelie Mauresmo a harmadik helyen kiemelt, kisebb sérüléssel bajlódó orosz Marija Sarapovát, míg Mary Pierce az első helyen rangsorolt és az év végéig mindenképpen ranglista vezető amerikai Lindsay Davenportot verte két játszmában.

A torna történetében eddig még soha nem avattak francia győztest, Pierce (1997) és Mauresmo (2003) korábban egyszer-egyszer jutott el a fináléig. A két játékos pénteken, utolsó csoportmérkőzésükön már megküzdött egymással, akkor Pierce nyert.

A döntőben aztán a negyedik helyen kiemelt Mauresmo három játszmában győzött honfitársa ellen, pedig a 3 óra 6 perces csata első szettjét még Pierce nyerte. A folytatásban aztán fej-fej mellett haladtak, végül rövidítésben a későbbi győztes Mauresmo diadalmaskodott.

A harmadik szettben dőlt el

A mindent eldöntő harmadik játszmában aztán Mauresmo hamar elnyerte ellenfele adogatását, és ezt az előnyt meg is tudta tartani a hajrára alaposan elfáradó Pierce ellen.

A vesztes természetesen csalódottan nyilatkozott az összecsapás után: "Megvoltak a lehetőségeim, ezért is fájó a vereség. Mindent kiadtam magamból, ugyanakkor játszhattam volna jobban is" - mondta Pierce.

Mauresmo elégedett önmagával

"Most megmutattam azoknak, akik szerint nem tudok nagy tornát nyerni. Néha azt gondoltam, hogy nem fog ez menni, de azért általában próbáltam pozitívan hozzáállni. Arra törekedtem, hogy ne egy-két ütésből álljanak a labdamenetek, hogy Mary minél többet fusson, és ez a taktika a gyors borításon kifizetődött az utolsó szettben. Hatalmas előrelépés ez a pályafutásomban, remélem átélek még hasonló pillanatokat" - mondta a 26 éves kiválóság, aki ellenfelének 44-ével szemben mindössze 25-ször rontott a párharc során.

Eredmény, pénzdíj
Döntő, egyes:
Mauresmo (francia, 4.)-Pierce (francia, 5.) 5:7, 7:6 (7-3), 6:4
A győztes egymillió, míg a vesztes 500 ezer dollárral lett gazdagabb.