Mária
-6 °C
-2 °C

Rossi 'szenvedni fog' az F1-ben

2005.11.16. 12:13
Nem hisz Valentino Rossi Forma-1-es sikerében Giancarlo Fisichella. A Renault olasz pilótája szerint képtelenség, hogy valaki motor után autóval is nyerjen, ő inkább magát vagy Jarno Trullit ültetné a Ferrariba.
Háromszor is tesztelt már a Ferrarival Valentino Rossi, a hétszeres motoros világbajnok, bíztató eredményei voltak, Giancarlo Fisichella szerint mégsem vinné semmire a Forma-1-ben.

Nagyszerű, de csak motoron

Honfitársát a Ferrari azért foglalkoztatja egyre gyakrabban, hogy 2007-ben versenypilótának szerződtesse, ám ez a Renault pilótája szerint hiba lenne.

Michael Schumacher (balra) a finom fogásokra oktatja Rossit
Michael Schumacher (balra) a finom fogásokra oktatja Rossit (fotó: epa)
"Semmi bajom Rossival, motoron nagyszerű, de nem létezik, hogy 26 évesen csakúgy beüljön egy Forma-1-es autóba, és nyerjen. Itt szenvedni fog" - nyilatkozta az Autosprint magazinnak Fischella.

A Ferrari ritkán szerződtet olaszt

A Ferrarinak az utóbbi ötvenkét évben nem volt olasz világbajnoka, sőt, egyetlen ember, Alberto Ascari tudott vb-t nyerni saját hazája legpatinásabb márkájával. Enzo Ferrari utána nem szívesen igazolt olaszt, talán azért, mert sosem váltották be a reményeket.

Nicola Larini volt az utolsó itáliai, ő 1994-ben Jean Alesi sérülése miatt kapott lehetőséget néhány futamra, egyszer dobogóra is állhatott.

A motoros bajnok gokarttal kezdte

Rossi gyerekkorában gokartozott, csak azért szállt nyeregbe, mert az olcsóbb volt, Fisichella mégis másokat szerződtetne: "Én Trullit vagy magamat ültetném a Ferrariba, mi jobban megérdemelnénk."

Az F1 történetében csak az angol John Surtees lett két kerék után négyen is világbajnok, 1964-ben épp Ferrarival. "Rossi egy isten, de erre nem képes" - kételkedett Fisichella.

Csak akkor jön, ha tud nyerni

Rossi többször is cáfolta, hogy a Ferrarihoz készülne, de az biztos, hogy mindenképp meg akarják szerezni őt. Minden bizonnyal akkor ül át autóba, ha az eredményei versenyképesek lesznek, és partiban lehet a legjobbakkal.

A 26 éves motoros előbb vb-győztes lett a 125 és a 250 kcm-es kategóriában, majd az 500-as, illetve az abból alakult Moto GP géposztályra váltott, ahol 2001 óta sorozatban öt vb-címet szerzett. A Moto GP eddigi négy kiírását kivétel nélkül ő nyerte meg, karrierje tíz vb-szezonjából csak háromban nem lett világelső.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!