Három év kihagyás után visszatér Martina Hingis

2005.11.30. 11:09
A jelenleg huszonöt éves svájci teniszezőnő meg akarja még egyszer mutatni, mire képes. Három éve makacs sérülése miatt volt kénytelen felhagyni a játékkal.
Jövőre visszatér a WTA-versenyekre Martina Hingis, a női teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa, azt viszont egyelőre nem jelentette be, melyik versenyt tűzte ki célul.

"Mindig is sajnáltam, hogy a sérüléseim rövidre szabták a pályafutásomat, és arra kényszerítettek, hagyjam abba a játékot" - közölte a 25 éves svájci exklasszis.

A szabadságból is elege lett


Martina Hingis

"Bevallom, élveztem a pályán kívül zajló életet is, hiszen sok olyan dolgot megismerhettem, amelyre korábban nem volt időm vagy lehetőségem. Ennek ellenére hiányzott a tenisz és a világszínvonalon való versenyzés. Szeretném kipróbálni, hogy a mai éljátékosok ellen mire vagyok képes, és hogy egészséges tudok-e maradni hosszabb távon is úgy, hogy rendszeresen pályára lépek".

209 héten át vezette a világranglistát

A magyar származású Hingis makacs bokasérülése miatt 2002 végén volt kénytelen felhagyni a profi tenisszel. Azóta is tisztázatlan, hogy a cipők okozták-e a fájdalmait, mindazonáltal a gyártó és a játékos között nemcsak vita, hanem negyvenmillió dolláros kártérítési per is keletkezett. Ítélet viszont nem születhetett, mert a bíróság nem tárgyalta meg.

Karrierje során öt egyéni Grand Slam-diadalt aratott, a világranglistát pedig összesen 209 héten át vezette. Ugyan hosszú kihagyás után idén februárban - jótékonysági céllal - szerepelt egy thaiföldi tornán, de már az első fordulóban kikapott. Akkor kijelentette: nem tervezi, hogy visszatér a WTA-versenyekre, két évvel korábban pedig úgy fogalmazott, hogy az elképzelhetetlen.

Akkor Weingartner ellen az első szettet még simán nyerte 6:1-re, utána viszont a két játszmában csak két gémre futotta erejéből.

Szerelmi élet, szakkommentátorság

Hingis szerelmi életével gyakorta foglalkoztak az utóbbi időben a bulvárlapok, a spanyol golfozó, Sergio Garciával is együtt látták, de az Arsenal klasszisa, Sol Campbell is sokszor megjelent a társaságában. Egy éve azt állította, hogy csak randizgatnak.

Hingis a tenisztől amúgy nem szakadt el, mert szakkommentátorként számítottak rá a csatornák.