Visszavonultatja Scottie Pippen mezét a Chicago Bulls

2005.12.06. 21:56
A kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázót, Scottie Pippent beválasztották már a sportág valaha élt ötven legjobbja közé is, most mégis olyan elismerésben részesül, mely még őt is meghatotta. Egykori csapata, a Chicago Bulls visszavonultatja legendás 33-as mezét.

A Chicago Bulls pénteken, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés nagyszünetében ünnepélyesen visszavonultatja a csapattal hat NBA-bajnoki aranygyűrűt szerző Scottie Pippen 33-as mezét.

A 40 éves, 203 centis sztár 17 idényt húzott le az NBA-ben, és a zseniális Michael Jordan vezette Chicago tündöklését követően egy szezont Houstonban, majd négyet Portlandben töltött. Két éve visszatért egykori sikereinek színhelyére, ám egy térdműtét miatt csak 23 mérkőzésen léphetett pályára, végül tavaly októberben jelentette be visszavonulását.

"Kezdek elérzékenyülni, ha a péntek estére gondolok. Kisgyerekként mindig arról álmodoztam, hogy egyszer az én trikóm is fenn lógjon a mennyezeten" - mondta az 1178 NBA-találkozón 18 940 pontot dobó klasszis, aki előtt korábban Michael Jordant (23-as mez), Bob Love-ot (10) és Jerry Sloant (4) ért hasonló megtiszteltetés Chicagóban.

A hétszeres All Star-válogatott, fantasztikus védőmunkájáról is ismert Pippen - aki Kareem Abdul-Jabbar mögött minden idők második legtöbb (208) rájátszásbeli meccsen szerepelt játékosa - Barcelonában és Atlantában olimpiai bajnok lett a Dream Teammel, és beválasztották a sportág 50 legnagyobb alakja közé is.