Két egészséges játékossal is fölényesen nyert a Sopron

2006.01.15. 01:18
A csapatot sújtó betegséghullám ellenére fölényesen, 40 ponttal nyert a Sopron a BEAC otthonában a női kosárlabda NB I-ben.

Szombaton úgy indult útnak az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapata Budapestre, a BEAC-Újbuda elleni bajnoki mérkőzésre, hogy mindössze két egészséges játékosa volt. Ennek ellenére szép eredményt értek el: 91 pontot szeretek a vetélytás 51 pontjával szemben.

"Jelenleg már csak Nikki Teasley és Olekszandra Gorbunova hadra fogható, a többiek hányással-hasmenéssel küszködnek. Néhányukat most hoztam el a kórházból, ahol infúziót kaptak, de Nyíri Dezső ligaelnök nem engedélyezte a halasztást, mivel azt a meccs előtt legalább 8 órával be kell jelenteni" - mondta az MTI-nek Török Zoltán ügyvezető még a meccs kezdete előtt. A többséget ledöntő, vélhetően ételmérgezéses tüneteket alighanem még Bourges-ban, a szerdai Euroliga-találkozó alkalmával "szedte össze" a társaság.

"Szó sincs arról, hogy mi játékra köteleznénk a klubot. Én arról tájékoztattam Török Zoltánt, hogy a halasztás érdekében mindent orvosi papírokkal kell igazolni, ellenkező esetben ki nem állás miatt az ellenfél javára írhatják a mérkőzést. Ő ennek tudatában mérlegelt, és döntött az indulás mellett. A 8 órás szabályt csak akkor kell alkalmazni, ha a csapat nem tud szólni a ligának, hanem az ellenfelet értesíti" - jelentette ki a női alszövetséget vezető Nyíri.