A pécsi irányító lett 2005 legjobb európai női kosarasa

2006.01.20. 13:54
A pécsi szurkolóknak köszöni Iványi Dalma, hogy az európai kosárlabda-szövetség honlapján a tavalyi év legjobb női játékosának választották. Az ismét az Euroliga legjobb négy csapatába igyekvő MiZo-Pécs irányítója szerint a szerencsén is múlik, idén sikerül-e megnyerni a sorozatot.

Jelenleg egyértelműen a legjobb magyar női kosárlabdázó a MiZo-Pécs irányítója, Iványi Dalma, aki Európában is a meghatározó játékosok közé tartozik. Tavaly a második, idén a negyedik lett az sportlap, a La Gazzetta dello Sport szavazásán, ahol a játékosok és az edzők szavaznak. A nemzetközi kosárlabda-szövetség európai szekciójánál (FIBA Europe) a szurkolók választhattak, és szerintük Iványi volt 2005 legjobb női játékosa.

Ő a belga klasszisra szavaz

#alt#
Iványi Dalma
fotó: mizopecsbasketball.hu

"Meglepett az eredmény, de tudom, hogy ez a pécsi szurkolóknak köszönhető, és nem is csak nekem, hanem az egész csapatnak szól" - kommentálta győzelmét Iványi. Az irányító az orosz Szamarában játszó, belga Ann Wauters tartja Európa legjobbjának, a La Gazzetta szavazásán rá is voksolt. "Ismerem személyesen, egy nagyon jó beállítottságú kosarasnak tartom, és nagyon megtisztelő, hogy ő pedig engem nevezett a kontinens legjobb kosarasának."

A cél ismét a Final Four

Iványi épp a Pécs szorosan megnyert utolsó Euroliga-csoportmeccséről tartott haza Prágából, és ekkor már tudta, hogy a sorozatban harmadik néyges döntőbeli szerepléshez előbb a Gdyniát, majd a Vilnuis-Napoli párharc győztesét kell legyőzniük. "Ez a célunk, a négy köz jutást túztük ki magunk elé az év elején. Ha nem hátráltatnak minket sérülések, mindenképpen megtörténhet. A hazai pálya és a közönség sokat segíthet." Az Euroliga megnyeréséhez azonban Iványi szerint már szerencse is kell. "Nem lehet megmondani, hogy mi dönt majd a Final Fouron."

Már a szülésre is gondol

A magát Amerikában, a WNBA-ben nyaranta rendre kipróbáló Iványi idén is szeretne átrándulni a tengerentúlra. Az idén harmincéves irányító a pályafutása befejezésére még nem gondol, de egy-két éven belül kis szünetet iktat be. "Családot szeretnék én is alapítani, de utána még szeretnék visszajönni. Hogy utána meddig játszom, az már attól függ, meddig lesz hozzá kedvem, meddig érzem mentálisan, fizikailag felkészültnek magam."