Kobe Bryant 81 pontot szerzett a Toronto ellen

2006.01.23. 11:18
Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárja 81 pontot dobott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Torontónak, ami a második legtöbb a liga történetében. A meccset egyébként 122-104 arányban nyerte a Lakers.

Tovább tart Kobe Bryant idei remeklése. A Lakers 27 esztendős játékosa négy nappal korábban, a Sacramento Kings elleni meccsen 51 pontot szerzett, majd a Toronto Raptors elleni hazai bajnokin 81 pontig jutott. Szükség is volt a védő nagyszerű játékára, mert a találkozó elején a vendégek már tizennyolc ponttal is vezettek. Ezután aztán következett a Bryant-show és a hazaiak végül magabiztosan nyertek.

Egyedül eredményesebb volt, mint az egész Raptors

Bryant karrierje során már hétszer dobott ötven vagy annál több pontot, idei "rekordja" 62 pont volt, ami mostanáig egyéni csúcsnak is számított. Idei remek sorozata december végén kezdődött, hiszen az év végén és január elején sorozatban öt mérkőzésén lépte át a negyvenpontos határt.

Bryant főleg a második félidőben remekelt, hiszen akkor szerzett 55 pontot. Teljesítményét jól jellemzi, hogy a meccs ugyanezen szakaszában az egész Raptors 41 pontig jutott. A találkozó után a meccs legnagyobb sztárja csak ennyit mondott: "Még csak nem is álmodhattam erről".

Eddig öten hetven pont felett

A Lakers jelenlegi első számú játékosán kívül eddig csak Wilt Chamberlain, David Robinson, Elgin Baylor és David Thompson tudott az NBA történetében egy meccsen hetven pont felett teljesíteni.

A minden idők legjobb játékosának tartott Michael Jordan rekordja 69 pont, ezt természetesen a Chicago színeiben érte el, még 1990 márciusában a Cleveland elleni találkozón.

Bryant a második helyen

Az NBA pontrekordját egyébként Wilt Chamberlain tartja száz ponttal. A Philadelphia játékosa a New York Knicks elleni 1962-es meccsen állította fel a rekordot. (Azt a meccset egyébként 169-147-re nyerte a Philadelphia.) Bryant mostani teljesítményével feljött a második helyre, míg a harmadik megint csak Chamberlain, 78 ponttal.

Bryant a találkozón 46 alkalommal kísérletezett kétpontossal, ezekből 28 volt sikeres (58,3 százalék), míg 13 hárompontos kísérletéből 7 sikerült (53,8 százalék). A büntetőket értékesítette a leghatékonyabban, 20 dobásából 18 hullott be (90 százalék) a gyűrűbe. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az utolsó negyedben már csapattársai is "rájátszottak", szinte minden labdával őt keresték a palánk alatt.