Schirilla: Minden porcikám sebes, de megérte

2006.01.28. 16:10
Ifjabb Schirilla György negyedszer úszott a jeges Dunában ezen a télen. Sorozatát Ráckevén fejezte be, ahol láncfűrésszel vágték fel neki a holtág jegét. Az úszó tizennyolc percet töltött a vízben.

Ifj. Schirilla György szombaton Ráckevénél igazi közönségszórakoztató úszással zárta idei "jeges fürdős" sorozatát.

A szórakoztatásra törekedett

Az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása megtette hatását, ugyanis a ráckevei Duna-ág teljesen be volt fagyva, a zsilipeket pedig lezárták, így a jégtörő hajók ezúttal nem segíthettek a sportembernek. A kísérlet ettől nem maradt el, köszönhetően a helyi tűzoltóknak, akik reggel nyolc órától láncfűrésszel, több órán keresztül dolgoztak azért, hogy szabaddá tegyenek egy hatvan méter hosszú, tizenöt méter széles szakaszt a jégben.

"Ez most teljesen eltérő úszás volt az eddigiektől. A vízben töltött tizennyolc perc során elsősorban arra törekedtem, hogy szórakoztassam a szép számban kilátogató érdeklődőket. Többször kiúsztam oldalra, a megtisztított zóna szélére, felmásztam a jégre, de a sávban bennhagyott jégtáblákat is használtam, azokról integettem az embereknek" mondta.

Ez volt a negyedik úszás

"Miután kijöttem, akkor vettem csak észre, hogy teljesen összekarmolt a jég, minden porcikámat sebek díszítik, de megérte. Nagyon jól sikerült, azt hiszem, méltó lezárása volt ez az idei sorozatnak" - magyarázta az MTI-nek a sportember, hozzátéve, hogy lemérték a jégvastagságot, amely harminchat centiméter Ráckevénél.

A jeges folyót megszakítás nélkül hetedik éve meghódító Schirilla idén Vácnál, majd Bajánál, a múlt héten pedig Nagymarosnál úszott.

A sportember elsődleges célja idén is a hagyományőrzés volt - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is.