John McEnroe visszatér

2006.02.13. 18:50
Az egykori amerikai világelső, a negyvenhét éves John McEnroe csütörtökön ismét pályára lép. A teniszező San José-ban játszik ismét, és nem egyszerinek szánja fellépését svéd partnerével.
Andre Agassi ismét megsérült, így nem léphet pályára az e heti, San Jose-i tenisztornán. A harmincöt éves amerikai klasszis egy korábbi problémája miatt csak a két héttel ezelőtti, Delray Beach-i viadalon kezdte az idényt, most azonban újra rakoncátlankodik a háta, így visszalépésre kényszerült attól a versenytől, amelyet korábban ötször megnyert.

Nemcsak egy meccsre készül McEnroe

A kaliforniai város teniszrajongói azonban így sem maradnak hazai sztár nélkül: a csütörtökön negyvenhetedik születésnapját ünneplő John McEnroe ugyanis tizenkét év szünet után visszatér az ATP-versenysorozatba.

A legendás játékos a svéd Jonas Björkman oldalán párosban indul az egymillió dollárnál is nagyobb összdíjazású tornán. Az első - és reményeik szerint nem utolsó - meccsüket szerdán játsszák.

Tizenkét éve játszott utoljára

McEnroe egyesben négy alkalommal nyerte meg a US Opent és háromszor diadalmaskodott Wimbledonban. Egyéniben hetvenhat, párosban pedig hatvankilenc tornagyőzelmet aratott.

Visszavonulása előtti utolsó mérkőzését 1994 februárjában, Rotterdamban játszotta, azóta többnyire szakkommentátorként és egy amerikai televíziós társaság riportereként volt jelen a jelentős versenyeken. A világranglista egykori éllovasa San Joséban egyesben ötször, párosban pedig nyolcszor győzött.

Navratilovának alig kopott a tudása

A balkezes McEnroe kortársa, a cseh származású amerikaivá lett Martina Navratilova egy hosszabb kihagyás után jelenleg is rajthoz áll néhány versenyen, Wimbledonban kifejezetten jól érzi magát, mert párosban tavaly a legjobb négy közé jutott.

Navratilova - negyvennyolc évesen - egyesben is próbálkozott, de 2004-ben a második forduló a végállomást jelentette számára. Arról egyelőre nincs hír, hogy McEnroe egyéniben is ott lesz-e a pályán.

A visszatérés Agassi feleségét, Steffi Grafot is foglalkoztatja, de az ő játékának kevés az esélye.