Vilma
-7 °C
4 °C

Visszaállítaná a sportminisztériumot a Fidesz

2006.03.10. 17:58
A sportfogadásból eredő bevételeket is a sportra fordítaná a Fidesz, ha újra kormányra kerülne. Az ellenzéki párt bemutatta sportprogramját.

Májustól újra sportminisztériumot ígér a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, ha az áprilisi választások után kormányra kerül. "Gyurcsány Ferenc még sportminiszterként úgy fogalmazott, a sportminisztérium megszüntetése végzetes károsodást okozna a magyar sportban, majd pár héttel később megszüntette a minisztériumot" - mondta Szalay Ferenc, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, a Fidesz sportprogramjának szóvivője azon a sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a program honlapját és vázolták sportterveiket.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Fidesz-kormány utolsó évéhez képest hétmilliárd forinttal kevesebb pénz jut sportcélokra idén, higy a szocialisták száz új tornatermet és tanuszodákat ígértek, de helyette csak a példátlan athéni doppingbotrány következett. Szalay azt is elmondta, hogy miközben Magyarország pályázik a 2012-es labdarúgó-Eb megrendezésére, sosem látott káosz uralkodik a hazai futballban és kiszálltak a nagy támogatók az utánpótlásnevelő Bozsik-programból. Szalay röviden vázolta, változtatásra van szükség a magyar sportban. Többcsatornás finanszírozási rendszerrel garantálnának többletforrást, például a sportfogadásból eredő pénzek bevonásával.

A Fidesz Nemzeti Sportlétesítmény-fejlesztési Programot indítana, visszaállítná a megszüntetett diáksport normatívát, és megteremtené a mindennapos testnevelés feltételeit is.

Az tájékoztató végén Szalay Ferencnek szegezte kérdéseit két olimpiai bajnok, Buzánszky Jenő és Czene Attila is. Az Aranycsapat legendás jobbhátvédje az iskolai testnevelést éppen a program elképzeléseivel ellentétesen fejlesztené, míg Atlanta úszóbajnoka az élsportolók finanszírozásának szabályozásáról tett érdekes javaslatot.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.