A Volán egy győzelemre a bajnoki címtől

2006.03.14. 23:04
A címvédő Alba Volán-FeVita könnyedén nyert az Újpest otthonában a jégkorong Borsodi Liga döntő-sorozatának negyedik mérkőzésén, és már csak egyetlen siker választja el a végső sikertől. A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-1 az Alba Volán javára.

Remekül kezdett az Újpest otthonában a címvédő fehérvári alakulat a jégkorong bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén. A 4. percben Kovács középre adása Horváth lábáról vágódott a kapuba. 31 másodperc múlva pedig Tőkési távoli lövésébe Csibi nyúlt bele - a hátvéd nem őrizte eléggé -, és így Sájevics nem védhetett. Az újpesti kapus a gyorsan bekapott gólok után - akárcsak a harmadik, 4-0-ra elveszített vasárnapi idegenbeli összecsapáson - átadta helyét Berneinek.

A folytatásban is lendületben maradt az Alba Volán, ám előbb egy dupla, majd egy szimpla emberelőnyt kihagyott, ugyanis Bernei háromszor is szépen hárított. Egyszer ugyan óriási szerencséje volt: Holeczy az üres kapuba sem tudott betalálni. A szünet előtt már az Újpest szorongatott, ám kettős emberelőnyében nem tudott faragni a hátrányból.

A második harmad első felében alig alakult ki helyzet a jó védekezések miatt - bár a hazai Drahovsky ziccert rontott -, majd a 31. percben létszámfölényben Gallo hatalmas gólt lőtt távolról, a korong Tőkési ütőjén változtatott irányt. Két és fél perc múlva azonban jött válasz, Stastny lefordulása után fonákemelése Bernei keze alatt becsúszott a hálóba. Később Gröschl lőtt úgy, hogy a pakk két kapuvasat is érintve vágódott kifelé. A pihenő előtt megint emberelőnybe került az Újpest, ám 4 másodperccel a vége előtt gólt kapott. Ladányi eladta a korongot, Holeczy Ocskayhoz passzolt, aki a rövidsarokba lőtt, Bernei csak hozzáérni tudott a kísérlethez, menteni nem.

A záró felvonásban már mindkét oldalon tartalékoltak, és a hazaiak nem mindig tudtak megmaradni a sportszerűség határain belül, és gyakran ültek ki a büntetőpadra, de gólt már nem kaptak. Az ötödik mérkőzésre pénteken 18 órakor kerül sor Székesfehérváron, és ha a hazaiak nyernek, akkor sorrendben negyedszer bajnokok. A 14 esztendő után finalista Újpest az eddigi két idegenbeli fellépésén még gólt sem lőtt, kétszer kapott ki 4-0-ra.

Eredmény:
Döntő, 4. mérkőzés:
Újpest - Alba Volán-FeVita 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
gól: Gallo (31.), illetve Kovács (4.), Csibi (5.), Stastny (33.), Ocskay (40.)

A jégkorong Borsodi Liga bronzcsatájának 3. mérkőzésén a DAC-Invitel gólszegény mérkőzésen legyőzte a vendég Ferencváros csapatát, s így 2-1-re szépített. A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Ferencváros javára. A következő mérkőzést pénteken 18 órakor rendezik Káposztásmegyeren.

Eredmény:
3. helyért, 3. mérkőzés:
DAC-Invitel-Ferencváros 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)