Nem jutott magyar csapat a férfi vízilabda Final Four-ba

2006.04.20. 09:05
A visszavágón is vereséget szenvedett az olasz Pro Reccótól a Domino-BHSE a vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, ezzel a magyar gárda nem jutott a Final Fourba. Szintén búcsúzott a Vasas, amely hosszabbítás után, büntetőkkel maradt alul a Savona otthonában.

Óriási várakozás előzte meg a hét olimpiai bajnokot felvonultató, ötszörös magyar bajnok Domino, illetve a Madaras Norberttel és Szívós Mártonnal felálló Pro Recco összecsapását. A hazai játékosok és szurkolók egyaránt bíztak abban, hogy sikerül ledolgozni a háromgólos hátrányt (11-8), és a fővárosiak ismét bejutnak a Final Fourba.

Kapkodva, pontatlanul játszott a Honvéd

Kovács István együttese görcsösen, kapkodva kezdett, sorra puskázta el az emberelőnyöket. A 9. percig kellett várni az első hazai gólra, ám a Honvéd ezután sem tudott igazán kibontakozni. A házigazdák a játékrész hátralévő részében is bizonytalanok voltak a befejezéseknél, a szünetre a magabiztosan pólózó Recco vonulhatott előnnyel (2-3).

Fordulás után sem találták Benedekék a vendégek betonvédelmének ellenszerét, sőt, az olaszok nem csak a védekezésben, de a támadásban is föléjük nőttek. A zárófelvonásban becsületből még küzdött a magyar gárda, de a különbség tovább nőtt. A hajrában Madaras bal keze kétszer is villant, míg a túloldalon csak erőlködtek a magyar sztárok. Összességében a Recco a játék minden elemében felülmúlta riválisát és megérdemelten jutott a Final Fourba. A Domino az elmúlt négy évadban rendre ott volt a végelszámolásnál, ezúttal azonban már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.

Kovács: Hamar eldőlt

"Csak gratulálni tudok a Reccónak, hiszen kihasználták azt a lehetőséget, amit adtunk nekik. Az első negyedben gyakorlatilag megismétlődött az olaszországi mérkőzés, mi sorra hagytuk ki az emberelőnyöket, míg ők az egyetlen igazi helyzetüket gólra váltották. A találkozó nagyon hamar eldőlt, hiszen olyan hibákat követtünk el, amelyek ezen a szinten megengedhetetlenek" - nyilatkozta a lefújást követően Kovács István, a Domino BHSE vezetőedzője.

Negyeddöntő, visszavágó:
Domino-BHSE - Pro Recco (olasz) 7-12 (0-1, 2-2, 2-5, 3-4)
gólszerzők: Kiss G., Benedek, Biros 2-2, Hárai 1, illetve Calcaterra 3, Vujasinovic, Madaras, Angelini 2-2, Deserti, Mannai, Mangienta
Továbbjutott: a Pro Recco kettős győzelemmel, 23-15-as összesítéssel

Remekül tartotta magát a Vasas

A Savonát erősítő Kásás Tamás emberelőnyös találatával kezdődött a mérkőzés, majd az olaszok a nyitónegyed végére kétgólos előnyre tettek szert. A folytatás viszont álomszerűen alakult az itthon 6-5-re diadalmaskodó Vasas szempontjából, ugyanis a második 9 percet a Steinmetz-fivérek remeklése révén 3-0-ra a magyarok nyerték meg.

A harmadik játékrészben felváltva kerültek előnybe a küzdő felek, majd a szakasz hajrájában Varga bombagólja állította be a 7-7-es állást.

A záróetap során Földi László együttesében - amely valamennyi ráúszásban jobbnak bizonyult - a kétszer is eredményes Steinmetz Á. vitte a prímet, Nagy Viktor pedig remek védéseket mutatott be. A rendes játékidő Jokic jóvoltából mégis 10-9-es hazai előnnyel zárult, ami összesítésben 15-15-öt jelentett, így jöhetett a 2x3 perces hosszabbítás.

Kállai kiharcolta, majd kihagyta

A tarthatatlan Rath találatával kezdődött a ráadás, ezt követően a vendégek kihagyták sokadik emberelőnyüket is, így 3 perc elteltével 11-9-ről indult az utolsó felvonás. Ebben a fővárosiak Kállai góljával faragtak a különbségen, 11-10-nél összesítésben ismét döntetlenre állt a párharc (16-16), következtek a büntetők.

Az első ötösökben Steinmetz B., illetve a túloldalon Rizzo hibázott, így 4-4-ről folytatódott az idegőrlő küzdelem. A második sorozatban 7-6-nál Kállai lövését védte Ferrari, így savonai sikerrel zárult az összecsapás.

Negyeddöntő, visszavágó:
Savona (olasz) - TEVA-VasasPlaket 11-10 (4-2, 0-3, 3-2, 3-2, 1-0, 0-1), büntetőkkel 7-6
Savona, 500 néző
gólszerzők: Kásás, Rath, Jelenics 3-3, Sapics 2 illetve Steinmetz Á. 3, Steinmetz B. 2, Varga Dániel, Kuncz, Vindisch, Heinrich, Kállai
Továbbjutott a Savona, 16-16-os gólaránnyal, hosszabbítás után, büntetőkkel