Mária
-6 °C
-2 °C

Talmácsi Gábor távol a dobogótól

2006.04.30. 14:24
A gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájában a spanyol Alvaro Bautistának nem sikerült az a bravúr, hogy a szezon harmadik futamát is megnyerje, miután csapattársa, Hector Faubel az utolsó körben megelőzte. Talmácsi Gábor a rajt után volt harmadik, aztán fokozatosan visszaesett, végül a hatodik helyen futott be. A tavaly összetettben harmadik magyar pilóta ebben az idényben a Honda nyergében gyengébben teljesít, bár ez volt legjobb idei helyezése.
Talmácsi Gábor a pénteki edzés után biztatóan nyilatkozott esélyeiről, és a Török Nagydíjon szerette volna megmutatni, mire képes valójában, mert a jerezi nyolcadik és a katari tizenegyedik helynél ő lényegesen többet tud.

Talmácsi sorra előzték meg riválisai

Szombaton aztán a motorja nem úgy ment, ahogy szerette volna, nem véletlenül hívott össze az esős edzés után egy válságértekezletet, amelyiken nyíltan elmondta, mi bosszantja, és mit kellene sürgősen rendbe tenni a motoron.

A vasárnap tizenegykor induló verseny így nem a legkedvezőbb előjelekkel kezdődött számára, igaz a rajt után feljött a harmadik helyre, de már ekkor érezni lehetett, akárhogy is húzza a gázt, vissza fog csúszni, nem képes tartani a lépést az élbollyal.

A visszaesés törvényszerűen be is következett, általában két-három kört eltöltött ugyanabban a pozícióban, ám sorra előzték meg őt riválisai: Gadea, Olive és Corsi is. Alighanem fájdalmasan érintette a magyar versenyzőt, hogy nem tudott versenyre kelni velük, nem tudta megszorongatni őket.

Kallio motorja megadta magát az egyik kanyarban

Az élen eközben az eddigi két futamon győztes Alvaro Bautista haladt, a KTM-es Mika Kallio szorongatta őt, a tizenegyedik körtől nagy párharcba kezdtek, váltva vezettek, és szebbnél szebb előzéseket hajtottak végre a kanyarokban.

A harmadik helyen haladt ekkor a spanyol Hector Faubel, aki jelezte, hogy ő is képes bármikor beleszólni küzdelmükbe, mert amikor a két versenyző egymással volt elfoglalva, nevető harmadikként az élre tört.

A hármas verseny három körrel a leintés előtt párharccá szelídült, mert a finn Kallio az egyik kanyarban lelassult, és feladásra kényszerült.

Faubel az utolsó kanyarokban tört ismét az élre

Úgy tűnt, hogy Bautista ezt a versenyt megnyeri, de az utolsó kanyarkombinációk egyikében a szintén Apriliát kormányzó csapattársa kifékezte őt, és ő haladt először a célvonalon.

Talmácsi összetettben huszonhárom pontot szerzett eddig, amivel a nyolcadik helyen áll. A télen a Hondához szerződött magyar versenyzőt aligha vigasztalja, hogy ő lett csapatának legjobbja, mert továbbra sem tudott beleszólni a dobogós helyezések elosztásába. Az ugyancsak hondás tavalyi világbajnok, svájci Thomas Lüthi mindössze a tizenkettedik helyet csípte el.

p

Eredmények:
1. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 39:30.095 p
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 39:30.338
3. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 39:37.335
4. Simone Corsi (olasz, Gilera) 39:38.435
5. Joan Olive (spanyol, Aprilia) 39:39.222
6. Talmácsi Gábor (Honda) 39:40.844
...29. Tóth Imre (Aprilia) 40:50.842
A pontverseny állása 3 futam után (még 13 van hátra): 1. Bautista 70 pont, 2. Faubel 45, 3. Gadea 41,...8. Talmácsi 23
A következő futam: május 14., Kínai Nagydíj, Sanghaj.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.