Czink Melinda továbbjutott a Roland Garroson

2006.05.30. 14:27
A francia nyílt teniszbajnokság egyetlen főtáblás magyar versenyzője, Czink Melinda legyőzte a német Sandra Klöselt, és a második fordulóba került. Következő riválisa a 2004-ben győztes orosz Miszkina lesz. Hingis könnyedén lépett túl az amerikai Raymond ellen.

A világranglista 85. helyén Czink Melinda eddig háromszor vett részt Párizsban a francia nyílt teniszbajnokságon, de eddig még egyszer sem sikerült a második fordulóba kerülnie.

Kegyes sorsolás az első körre

Ezúttal kegyes volt hozzá a sorsolás, a selejtezőből felkerült, száztizedik helyen rangsorolt német Sandra Klösel került az útjába, és egyértelműen ő volt az esélyes.

A balkezes magyar játékos az első szettben ugyan kevéssel többet hibázott, mint riválisa, de több nyerő ütése is volt, a hálónál pedig különösen eredményesen játszott. Végül negyvenhat perc alatt 6:4-re nyert.

Miszkina simán lépett tovább

A második szettben érthetetlenül kapkodni kezdett, ellenfele pedig belelendült, és 6:2-vel kiegyenlített. A harmadik, döntő játszmára elfáradt Klösel, hiszen neki már eddig három meccset is játszania kellett, hogy idáig eljusson. Kétszer annyit hibázott, mint a huszonnégy éves magyar lány, aki 6:4-gyel került a második fordulóba.

A következő körben nem lesz könnyű feladata, hiszen a 2004-ben győztes orosz Miszkinával találkozik, aki nem mellékesen a jelenlegi verseny tizedik kiemeltje. Miszkina az indiai Mirzát könnyen verte két szettben. Czink sikeréért 25 ezer eurót, vagyis hat és félmillió forintot kapott.

Eredmények, első forduló:
Czink Melinda-Klösel (német) 6:4, 4:6, 6:2
Miszkina (orosz, 10.)-Mirza (indiai) 6:4, 6:1
Hingis (svájci, 12.)-Raymond (amerikai) 6:2, 6:2
Hantuchova (szlovák, 15.)-Dominguez (spanyol) 6:1, 6:4
Ondraskova (cseh)-Schruff (német) 6:4, 6:2
Kanepi (észt)-Peschke (cseh) 6:2, 6:3
Lisjak (horvát)-Voskobojeva (orosz) 6:2, 6:3
Jackson (amerikai)-Ce (Zi, kínai) 6:2, 6:3