Kemény Dénes nyolc olimpiai bajnokkal megy a Világkupára

2006.06.09. 20:16
Kemény Dénes, az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihírdette 13 fős keretét, mellyel részt vesz a jövő heti Világkupán. A 2004-es olimpián győztes csapatból ezúttal a válogatottságot korábban lemondó Varga mellett Gergely, Steinmetz Barna és Vári maradt ki.

Az Egyesült Államok csapatával vívott felkészülési meccs után péntek este kihirdette a keddtől vasárnapig tartó budapesti Világkupán résztvevő 13 fős válogatottját Kemény Dénes. A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az athéni olimpián győztes együtteséből ezúttal nyolc játékosnak szavazott bizalmat.

Gergely, Steinmetz és Vári maradt ki

A válogatottságról végleg lemondó Benedek Tibor és a tavaly ideiglenesen elköszönő, ám a keretbe vissza nem került Varga Tamás után ezúttal újabb olimpiai bajnokok maradtak ki. A már a mostani közös gyakorlásokról is hiányzó kapus, Gergely István mellett, két védő, Steinmetz Barnabás és Vári Attila maradt ki a 2004-es ötkarikás aranyérmesek közül.

Bizonyíthat viszont a Világkupán az ifjabb évjáratú tehetségek közül a kapuban Jászberényi Gábor, a mezőnyben pedig Varga Dénes, Szívós Márton, Kis Gábor és az Európa-bajnoki címmel már rendelkező, most újra bizalmat kapott balkezes Kiss Csaba.

Kemény nehezebb meccset várt

"Nem szeretem sajnáltatni magam, de a keretszűkítés emberi oldala ezúttal a szokásosnál is nehezebb helyzetet teremtett számomra. Már pusztán azért is, mert csak hétfőtől volt teljes a gárda, alig öt napot tudtunk kompletten együtt dolgozni, tehát igen rövid idő állt rendelkezésemre, hogy jól döntsek. Remélem, eltaláltam az optimális összetételt, még ha, hangsúlyozom, a körülmények nem kedveztek is a keretszűkítésnek" - mondta Kemény.

"Az amerikaiak elleni edzőmeccs persze segített a csapat kijelölésében, ugyanakkor részben meglepett a 13-6-ra megnyert mai mérkőzés, mert nem gondoltam volna, hogy ennyire magabiztosan győzünk" - mondta a kétszeres olimpiai bajnok edző, aki hozzátette, szorosabb összecsapást várt. "A bizonyítási vágy, amely a srácokban munkált, további energiákat mozgósított" - összegzett Kemény Dénes, aki a Világkupát illetően így fogalmazott: "Nagyon akarunk nyerni!".

A Vk-n szereplő magyar válogatott névsora:
Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor - kapusok,
Fodor Rajmund, Varga Dániel, Kásás Tamás, Szívós Márton, Biros Péter, Kis Gábor, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Kiss Csaba, Madaras Norbert, Kiss Gergely - mezőnyjátékosok