Fölényes magyar győzelem a Világkupa nyitómeccsén

2006.06.13. 21:18
A vízilabda Világkupa A csoportjában a magyar válogatott az olaszok ellen mutatkozott be, és a Hajós uszoda mintegy három és fél ezres szurkolóserege 10-6-os hazai győzelemnek örülhetett.
A legutóbbi, 2002-es belgrádi Világkupa második és negyedik helyezettjének budapesti randevúja a várt, sőt a hazai - és nemcsak szakmai - közvélemény által egyenesen elvárt magyar sikert hozta.

Biros góljával kezdődött

Biros Péter bő két perc elteltével kilőtte a bal felső sarkot, ez azonban a vendégeket riadóztatta, akik átvették a vezetést (1-2), és - a sorozatban elhibázott helyzetek után - csak szűk hat másodperccel a nyitónegyed vége előtt egyenlített Fodor Rajmund. Fodor egy előnyös helyzetet pillanatok alatt használt ki a széltől, miután nem támadták.

Kiss Gergely pattintott balkezes bombája után "hazatért" az előny (3-2), de büntetőből újfent együtt volt a két együttes (3-3). Kásás Tamás három tizedmásodperccel a félidős dudaszó előtt azonban pontosan lőtt, és megint a magyarok vezettek. Más kérdés, hogy előtte rengeteg rontás jelezte: messze még a csúcsformától a magyar válogatott.

Kis Gábor fejezte be a magyar gólgyártást

A harmadik nyolc perc viszont feledtette az addigi gyengélkedést: Biros labdát szerzett, majd ugyanő már az olasz kapu előtt lépett elő "akcióhőssé": védhetetlenül suhintott a hálóba. Az éppen Olaszországból hazatért Szívós Márton találata már megnyugtathatta Kemény Dénest és a legénysége sikeréért szorítókat egyaránt (6-3), majd Kásás lőtt parádés gólt (7-4).

A befejező negyed könnyedebb örömjátékká alakult, Szívós bal alsó sarkos lövése (8-4), majd Kiss G. léc alatt bevágódó bombája (9-5), és az újonc center, Kis Gábor remek pattintása is (10-5). A gólok sorát az olaszok zárták.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Olaszország 10-6 (2-2, 2-1, 3-1, 3-2)
a magyar góldobók: Biros, Kásás, Szívós, Kiss G. 2-2, Fodor, Kis G. 1-1
Az A csoport másik mérkőzésén:
Románia-Görögország 8-7 (3-2, 1-2, 1-1, 3-2)