Ausztrál sprinter nyerte a Tour hétfői szakaszát

2006.07.04. 10:49
Az ausztrál Robbie McEwen nyerte a Tour De France második szakaszát Tom Boonen és a prológ gyôztese, a vasárnap megsérült Thor Hushovd elôtt. David De la Fuente hiába szökött kétszáz kilométeren keresztül.

Luxemburgba ért az idei Tour de France mezőnye a hétfői, a 228 és fél kilométeres szakasszal. A kellemes meglepetés az volt, hogy a vasárnap súlyos sérülést szenvedett norvég Thor Hushovd rajthoz tudott állni.


A szakasz elején, alig egy kilométer megtétele után az euskateles Aitor Hernandez és a Saunier-Duval versenyzôje, David De la Fuente szöktek meg. Miután több mint tizenegy perc előnyre tettek szert, a boly megkezdte üldözésüket. Ezt a Discovery Channel és hétfői szakaszgyôzelemre esélyes sprinterek csapatai vezettek.

De la Fuente aztán társától is megszökött, és sikeresen hódította el a hegyi győzelmekért járó pöttyös trikót az őt idôközben utolérô Stefan Wegmanntól. Majd a T- Mobile-os Matthias Kessler indított támadást a szakaszgyôzelem megszerzéséért és úgy tűnt, ez sikerül is, ám a cél elôtt pár száz méterrel utolérték az üldözők.

A szakaszt végül az ausztrál McEwen nyerte Tom Boonen elôtt. A Credit Agricole-os Hushovd harmadik helye azt jelenti, hogy visszakapja a sárga trikót Hincapie-tôl, és egy nap kihagyással sérülten is a Tour összetettbeli elsője lesz újra.

Kedden az Esch-sur-Alzette és Valkenburg közötti 216,5 km-es etap vár a mezőnyre.

Tour de France, 2. szakasz, Obernai - Esch-sur-Alzette (Luxemburg), 228,5 km

A szakasz: 1. Robbie McEwen (ausztrál, Davitamon-Lotto) 5:36:14 ó 2. Tom Boonen (belga, QuickStep) azonos idővel 3. Thor Hushovd (norvég, Credit Agricole) a.i.
Az összetettben (sárga trikó): 1. Hushovd 9:54:19 ó 2. Boonen 5 mp hátrány 3. McEwen 8 mp h.