Kiesett a Tour-győzelemre esélyes Valverde

2006.07.05. 09:38
Kessler megcsinálta azt, ami előző nap nem sikerült neki: a sprinterek elől meglépve megnyerte a Tour harmadik szakaszát. Valverde esése következtében kulcscsontját törte és kénytelen volt feladni a versenyt.

A hétfői, sikertelen szökése után Matthias Kessler kedden megcsinálta, amit előző nap tervezett: megnyerte a Tour de France harmadik szakaszát. A T-Mobile csapat versenyzője a Cauberg emelkedőjén indította szökését, alig két kilométerrel a finis előtt, és öt másodperccel csapattársa, Michael Rogers előtt ért célba. A harmadik Daniele Bennati, a Lampre-Fondital versenyzője volt, megelőzve Tom Boonent, írja a Cyclingnews hírportál. A sárga trikó mai viselője, Thor Hushovd 17 másodperccel később ért be a célba, így Boonen elnyerte első sárga trikóját, melyet a holnapi belga rajtnál viselhet majd.

Valverde feladni kényszerült

A napot esések és defektek tarkították, a legrosszabbul a doppingolás miatt kizárt versenyzők távollétében a végső győzelemre esélyesnek kikiáltott Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) járt, aki a cél előtt 20 kilométerrel bukott fel, és kulcscsonttörést szenvedett. Sérülése miatt feladni kényszerült a versenyt, éppúgy, mint Erik Dekker (Rabobank) és Fred Rodriguez (Davitamon-Lotto), aki 54 kilométerrel a szakasz vége előtt esett el. Philippe Gilbert is felbukott, de ő be tudta érni a pelotont.

Az összetett állása a harmadik szakasz után:
1. Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 14.52.23
2 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.01
3. George Hincapie (USA) Discovery Channel 0.05
4. Thor Hushovd (Nor) Crédit Agricole 0.07
5. Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel 0.15

3. szakasz - július 4, kedd: Esch-sur-Alzette - Valkenburg (Hollandia), 216 km