McEwen megszerezte idei második szakaszgyőzelmét a Touron

2006.07.06. 16:12
Ismét a sprinterek domináltak a szerdai szakaszon, az ausztrál Mc Ewen kerékpárhosszal szerezte meg élete tizedik Tour de France szakaszgyőzelmét, Boonen a sárga trikóval vigasztalódhat.

4. szakasz - július 5., szerda: Huy (Belgium) - Saint-Quentin, 207 km

A Tour korai szakaszain szokásos menetrend szerinti gyors szökésben ezúttal öten voltak érdekeltek, Brad Wiggins (Cofidis), Cédric Coutouly (Agritubel), Laurent Lefevre (Bouygues Telecom), Christophe Mengin (Fdjeux) és Egoi Martinez (Discovery Channel) léptek meg a mezőnytől a start után mindegy húsz kilométerrel.

Robbie McEwen
Robbie McEwen

Ahogy ilyenkor általában történni szokott, a sprinterek csapatai időben kapcsoltak, és a cél előtt nem sokkal megfogták az időközben három fősre fogyatkozott szökevénycsoportot. A korábbi napokkal ellentétben most senki sem akart újra meglépni a mezőnytől, semmi sem akadályozhatta meg, hogy az erős emberek csapatai felvezessék kapitányukat a végső hajrához, azonban a QuickStepnek most sem sikerült ez tökéletesen, a kedd óta sárga trikót viselő Boonen ismét alulmaradt a sprintben.

A pontverseny korábbi hatszoros nyertese, az idén hetedik zöld trikójáért küzdő Milramos Erik Zabel három kilométerrel a cél elôtt defektet kapott, így semmi sem akadályozhatta meg Robbie McEwen magabiztos győzelmét Isaac Galvez (Caisse d'Espargne) és a Rabobank versenyzője, Oscar Freire előtt.

Eredmények:
1. Robbie McEwen (Davitamon-Lotto) 4.59.50 (41.423 km/h)
2. Isaac Galvez (Caisse d'Epargne-Illes Balears)
3. Oscar Freire (Rabobank)
4. Tom Boonen (Quick-Step-Innergetic)
5. David Kopp (Gerolsteiner)