Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Polgár Zsuzsa is nyert a futball-vb-n

2006.07.13. 14:09
Kapcsolódó cikkek (1)
A labdarúgó világbajnoki döntő előtt egy nappal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az egyik hivatalos oldalrendezvényén is győztest avattak. A női sakkversenyen valamennyi részvevő országot egy nagymester képviselhette, a végső sikert pedig az amerikai színekben induló Polgár Zsuzsa szerezte meg.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy hivatalos sakkversennyel is megpróbálta még színesebbé tenni a németországi világbajnokságot. A harminckét nemzet közül valamennyi jelölhetett egy női nagymestert, hogy aztán azok egy jó színvonalú rapidversenyén dönthessék el, ki közülük a legfelkészültebb.

Veretlenül nyert Polgár

Az amerikai színeket a magyar állampolgársággal is rendelkező olimpiai bajnok, Polgár Zsuzsa képviselte, és nagyon magabiztos versenyzéssel, veretlenül szerezte meg a győzelmet.

A kieséses rendszerű drezdai tornán az ukrán Uszehenyinát kettős győzelemmel búcsúztatta el a negyeddöntőben, az elődöntőben az argentin Lujannak már fél pontot sikerült szereznie ellene. A döntőben a német Pähtz szintén becsülettel küzdött, de ő is mindössze egy döntetlenre volt képes Polgár ellen. A harmadik végül a francia Sebag lett.

Polgár Judit Kaszparovval meccselhet

Pár nappal Zsuzsa győzelme előtt a Polgár család újabb fővel gyarapodott, hiszen megszületett Judit második gyereke, Hanna.

Juditot egyidejűleg egy rangos tornára is meghívták augusztus huszonkettedikére, Zürichbe. Három legendás nagymesterrel kell megküzdeni a svájci városban, a már visszavonult Garri Kaszparovval, Anatolij Karpovval és a hetvenöt éves, de még aktív Viktor Korcsnojjal mérheti össze az erejét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.