Judit
-2 °C
8 °C

Gyurta Dániel is várakozás alatt

2006.08.02. 16:21
Az úszó-Eb szerdai selejtezőiben húsz versenyző próbálhatott szerencsét, s közülük nyolcan jutottak tovább az elődöntőkbe. A kapitány bizakodik, most jönnek az erősebb számok, véli.

Egyelőre némi aggályra adhatott okot szerda délelőtt a Széchy Tamás Uszodában, hogy a leginkább esélyesnek tartott úszók közül páran - Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsanna - a vártnál haloványabb teljesítményt nyújtottak az előcsatározásokban, s ennek megfelelően szolidabb helyezést ért produkciójuk.

Szepesi volt a legjobb

A férfi 200 m pillangón Kis Gergő hatodik, az Egyesült Államokban tanuló Bodrogi Viktor tizenegyedik, női kétszáz méter vegyesen az ifjúsági Európa-bajnokok közül Hosszú Katinka kilencedik, Jakabos Zsuzsanna pedig 16. helyezettként lett elődöntős, férfi 50 m háton Bodrogi szintén az utolsó elődöntős idővel ment tovább. Férfi 200 m mellen az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel csupán a 8. időt úszta, Molnár Ákos a tizenharmadikként jutott tovább. Női 100 m háton Szepesi Nikolett az ötödik legjobb volt, ugyanebben a számban a délután a 200 m hát döntőjében is érdekelt Verrasztó Evelyn tizenkettedikként folytathatja.


Kis Gergő a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában

Műugrásban a férfiak egyméteres versenyében Hajnal András a 18. lett a selejtezőben, így nem került be a legjobb tizenkettőt foglalkoztató elődöntőbe.

Kiss László bizakodik

Két nap telt el eddig a margitszigeti Eb úszóversenyeiből úgy, hogy még nincs magyar érem, de ez nem aggasztja az MTI-nek nyilatkozó Kiss László szövetségi kapitányt.

"Az első éremszerzés lehetősége női 400 m vegyesen elúszott Hosszú Katinka kizárása miatt, de ha ma, amit nagyon remélek, Verrasztó Evelyn a harmadik lesz 200 háton, nagyjából helyrebillen a mérleg - fogalmazott a szakvezető a délelőtti selejtezőket követően. - Meg aztán ma Cseh Laci bizonyosan hozza az aranyat 200 vegyesen, s ha a pozitívumokat keressük tovább, olyan nem igazán volt még, hogy nyolc versenyzőnk is elődöntős legyen a délelőtti selejtezők nyomán."

A kérdésre, megingott-e a hite az itt-ott gyengébb magyar teljesítmények miatt, Kiss László magabiztos volt. "Én bizakodó vagyok továbbra is. Most jönnek az erősebb számaink, s meggyőződésem, hogy megyünk felfelé."

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.