Gyurta Dániel is várakozás alatt

2006.08.02. 16:21
Az úszó-Eb szerdai selejtezőiben húsz versenyző próbálhatott szerencsét, s közülük nyolcan jutottak tovább az elődöntőkbe. A kapitány bizakodik, most jönnek az erősebb számok, véli.

Egyelőre némi aggályra adhatott okot szerda délelőtt a Széchy Tamás Uszodában, hogy a leginkább esélyesnek tartott úszók közül páran - Gyurta Dániel, Jakabos Zsuzsanna - a vártnál haloványabb teljesítményt nyújtottak az előcsatározásokban, s ennek megfelelően szolidabb helyezést ért produkciójuk.

Szepesi volt a legjobb

A férfi 200 m pillangón Kis Gergő hatodik, az Egyesült Államokban tanuló Bodrogi Viktor tizenegyedik, női kétszáz méter vegyesen az ifjúsági Európa-bajnokok közül Hosszú Katinka kilencedik, Jakabos Zsuzsanna pedig 16. helyezettként lett elődöntős, férfi 50 m háton Bodrogi szintén az utolsó elődöntős idővel ment tovább. Férfi 200 m mellen az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel csupán a 8. időt úszta, Molnár Ákos a tizenharmadikként jutott tovább. Női 100 m háton Szepesi Nikolett az ötödik legjobb volt, ugyanebben a számban a délután a 200 m hát döntőjében is érdekelt Verrasztó Evelyn tizenkettedikként folytathatja.


Kis Gergő a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában

Műugrásban a férfiak egyméteres versenyében Hajnal András a 18. lett a selejtezőben, így nem került be a legjobb tizenkettőt foglalkoztató elődöntőbe.

Kiss László bizakodik

Két nap telt el eddig a margitszigeti Eb úszóversenyeiből úgy, hogy még nincs magyar érem, de ez nem aggasztja az MTI-nek nyilatkozó Kiss László szövetségi kapitányt.

"Az első éremszerzés lehetősége női 400 m vegyesen elúszott Hosszú Katinka kizárása miatt, de ha ma, amit nagyon remélek, Verrasztó Evelyn a harmadik lesz 200 háton, nagyjából helyrebillen a mérleg - fogalmazott a szakvezető a délelőtti selejtezőket követően. - Meg aztán ma Cseh Laci bizonyosan hozza az aranyat 200 vegyesen, s ha a pozitívumokat keressük tovább, olyan nem igazán volt még, hogy nyolc versenyzőnk is elődöntős legyen a délelőtti selejtezők nyomán."

A kérdésre, megingott-e a hite az itt-ott gyengébb magyar teljesítmények miatt, Kiss László magabiztos volt. "Én bizakodó vagyok továbbra is. Most jönnek az erősebb számaink, s meggyőződésem, hogy megyünk felfelé."