Kammerer nem tudott négyszemközt beszélni Sólyommal

2006.08.22. 00:10
A kajakos Kammerer Zoltán szívesen adott volna tanácsot a köztársasági elnöknek, páros társa, Kucsera Gábor pedig a félrement hajfestéséről mesélt az Indexnek a szegedi világbajnokságon. A bronzérmes kenunégyes tagjai erőt merítettek a közönség energiájából, jövőre újra megcélozzák az aranyat. A hat aranyat szerző Kovács Katalin nem hagyott fel örökre az egyesben versenyzéssel, Benedek Dalma pedig olimpiára szeretne jutni, talán egyesben. Paksy Timi nem bánja, hogy az ezren győztes négyes közel került a kizáráshoz.

Az ezer méteren aranyat és az ötszázon bronzot nyert férfi kajakpáros tagjai, Kucsera Gábor és Kammerer Zoltán nem csalódottak, szerencsésnek tartják, hogy a gyengébbik számban is dobogóra tudtak kerülni. „Az ezren szerzett arany után leeresztettünk, és hát nem ez volt életünk legjobb pályája, erre volt elég. Ha arany nincs, akkor már mindegy utána. Ezren viszont száguldottunk, magabiztosan nyertünk” – nyilatkozták egybehangzóan az Indexnek.

Kammerer a vasárnapi eredményhirdetés után szkeptikusan megjegyezte, hogy még ki sem hűlt az aranyérmük, de az egész egy óra múlva úgyis el lesz felejtve. „Talán holnap még cikkeznek az újságok, aztán kihűl minden, ez a sportág ilyen. Most pihenünk másfél hónapot, aztán kezdődik az egész elölről.” –


Katt a képre!

A köztársasági elnök szegedi látogatásáról az olimpiai bajnok mosolyogva mesélt. „Sólyom László nem volt nagyon beszédes, próbáltam vele viccelődni, de nagyon el volt foglalva Baráth Etelével, az elnökünkkel, úgyhogy nem nagyon tudtam vele négyszemközt beszélgetni. Azért adtam volna egy-két tanácsot.” – Arra azonban nem tért ki, pontosan mit. „Egyébként nagyon közvetlen volt így első találkozásra, főleg ahhoz képest, hogy ő az ország egyik első embere, de nem hiszem, hogy örült nekem annyira.” –

Nem sikerült a trikolor

A páros fiatalabb tagja, Kucsera Gábor nemcsak teljesítményével tűnik ki a csapatból, színes hajkoronája is sok tekintetet vonz magára. „A hajamat Ada vágja és festi, aki barát és fodrász egyben. A festés most trikolornak készült, csak végül nem az lett. Az ötszáz párosnál kicsit tompának éreztem magunkat, de nem is izgultam annyira, mint szoktam. Az ezerre nagyon felhúztuk magunkat, aztán nagyon megkönnyebbültünk, hogy megvan az arany.”

„Olyan volt, mintha 500-nál bejöttünk volna egy alagútba, aztán mintha felrobbant volna az alagút, hatalmas morajlás hallatszott” – lelkendezett a magyar közönségről Kucsera, aki nem is gondolta, hogy ennyien kíváncsiak a világbajnokságra.

A közönség sugárzott a versenyzők felé

A Sarudi Pál, Joób Márton, Horváth Gábor és Balázs Péter összetételű egység ugyan nem aranyat nyert a kenu négyesek 200 méteres versenyében, és elismerték, most jobbak voltak az ellenfelek. „Nyerni szerettünk volna, hiszen mi vagyunk a címvédők, de sajnos ez most ennyire volt elég, nagyon jól mentek az ellenfelek” – hangzott el a sportszerű értékelés. „Kis csalódottság van bennünk, de ki tudtuk adni magunkból a maximumot, így azt hiszem elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel, főleg ilyen közönség előtt.”

„A kétszázas távon főleg sokat számított: a rajt előtt beállunk, csönd, aztán felhördül a közönség, hihetetlen, hogy ez mennyi pluszt adott. Csak a morajlást lehet hallani, éreztük a kisugárzásukat” – jegyezték meg a helyszínre érkezett népes publikumról. A négyes tagjai jövőre szeretnék megnyerni a világbajnokságot, és ha az sikerül, majd tovább gondolkoznak a tervekről.

Nem lehet mindig tökéletes

Az egyik legsikeresebb női versenyző, Kovács Katalin inkább megkönnyebbült, mint meglepődött, hogy Janics Natasával sikerült megnyerniük mind a hat aranyérmet. „Ötszáz négyesben nem azt a pályát produkáltuk, amit tudunk, de ettől függetlenül nagyon örülök neki, mert az a lényeg, hogy nyertünk. Hibáztunk, de nem lehet mindig tökéletesen csinálni mindent” – kommentálta a szám szoros befutóját. „Láttuk, hogy jönnek a németek a finisben, de éreztem, hogy sikerült, a végén nem is volt igazán életbevágó a finis.” –

„Az egyes indulásról nem mondtam le egyáltalán, de idén a csapathajót választottuk. Most ennek örülünk, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – válaszolt titokzatosan az egyes karrierjéről érdeklődő kérdésre.

Hol a pocok?

Benedek Dalma, Magyarország legfrissebb kajakkirálynője két egyes számban, ötszázon és ezren zsebelt be aranyérmeket, de a „legnagyobb királyságnak” mégis egy olimpiai győzelmet tartana. „Addig persze még sok minden történhet, elsősorban ki szeretnék jutni, aztán meglátjuk. Persze az egyes indulás lenne a legjobb, de egyelőre ez is hihetetlen önbizalmat adott, hogy sikerült.”


Klikk ide!

Ami miatt mégis elkeseredett, az az elhagyott kabala, egy kisméretű pocok. „Mindig utazott velem a hajóban, és most nagyon szomorú vagyok, mert nem találom sehol. Az eredményhirdetésen még a zsebemben volt, azóta viszont nyoma veszett.”

Nem lett volna jogos a kizárás

Paksy Tímea, aki a három négyesgyőzelem mellett kétszáz egyesben is kaszált egy aranyat, egyformán örül mindegyik diadalnak. „Az ötszáz négyes olimpiai szám, az egyes az egyes, a kétszáz négyes nagyon jól ment, az ezertől meg mindig annyira félünk, az meg azért jó, mindegyiknek megvan a maga külön kis története” –.;

A négyes ezres győzelme után, a mérlegelés előtti tiszteletkört újra megtenné, nem zavarja, hogy akár ki is zárhatták volna az egységet. „Magával ragadott az ünneplés mámora, akárki akármit mond, ezt nem lehet kihagyni. Nem minden nap rendezünk világbajnokságot, ahova ennyi ember kijön, és így őrjöngenek. A kizárás nem lett volna jogos, 20 másodperccel az idő lejárta előtt ott voltunk.” „Nagyon le lettem szúrva utána: kaptam Kadler Gusztitól, a csapatvezetőtől, Angyal Zoltántól, a szövetségi kapitánytól, Baráth Etelétől, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökétől, kaptam a saját edzőimtől is, a Kati nénitől és Sztaics Pistitől, de megérte így is.”