Árpád
-1 °C
9 °C

Megdobálták a magyar világbajnokot

2006.09.01. 09:56
A Nemzeti Sport értesülése szerint, a németországi Aachenben zajló fogathajtó-világbajnokságon a szám címvédőjét, a magyar Lázár Zoltánt a díjhajtás során előbb kifütyülték, majd megdobálták, minek következtében csak a tizedik helyen végzett.

Botrányos jelenetek zajlottak le az Aachenben zajló fogathajtó vb-n. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a címvédő Lázár Zoltán bevonulásakor a magyar sportolót a közönség gúnyos üdvrivalgással és füttyel fogadta, majd különböző tárgyakkal dobálta meg.


Lázár Zoltán verseny közben
Előre megszervezett akció

Lázár szerint igazolódtak a pletykák, melyek szerint szervezett akció készülődött ellene. "A pálya mentén több ellenem uszító transzparens is volt és a bírók is méltó partnerei voltak a közönségnek, nevetségesen alacsony pontokat kaptam" - mondta a sportnapilapnak a versenyző.

A címvédő ezek után a maratonhajtás során mindenre fel van készülve. Lázár dühét csak fokozta, hogy a verseny után, a több tucatnyi ló közül, csak egyetlenegyet, az övét vitték doppingvizsgálatra.

Bosszúálló németek

A magyar csapat képviselői hiába tették szóvá a körülményeket, úgy tűnik a németek nem képesek beletörődni, hogy Michael Freundtól elvették a 2004-es vb aranyérmét, melyet Lázár kapott meg. Ennek köszönhető a német szurkolók sportszerűtlen és rosszindulatú magatartása.

A 2004-es kecskeméti világbajnokságon a négyesfogathajtásban győztes német Freundot idén augusztusban hosszú huzavona után kizárták, így az eredetileg második helyezett Lázár Zoltán kapta meg az aranyérmet. Freund lova fennakadt a doppingvizsgálaton, mégis megtarthatta az első helyét, ettől csak a Sportdöntőbíróság (CAS) fosztotta meg idén nyáron.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!