A horvátokon is átlépett a pólóválogatott

2006.09.02. 22:03
A szlovénok elleni tizenhétgólos győzelem után a jóval erősebb Horvátországot is legyőzte, 16-10-re, a magyar vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon.

A pénteki első, edzőmeccsnek sem igazán megfelelő, Szlovénia elleni mérkőzése után komoly ellenfél, Horvátország várt a magyar vízilabda-válogatottra.

Az első félidő még szoros volt

A déli szomszéd kezdte góllal a meccset, majd gyorsan jött az egyenlítés. Mindkét gól ötméteresből született, most már innen lövik a büntetőket ugyanis. Később kiderült, ekkor kellett utoljára egyenlítenie Kemény Dénes átalakulófélben lévő, kétszeres olimpiai bajnok csapatának.

Az első negyed és a félidő is, még szorosra sikerült mi vezettünk rendre, az emberelőnyöket jól kihasználó horvátok pedig rendre egyenlítettek. Az ötméterest értékesítő Kásás Tamás mellett Kiss Gergely, Varga Dániel és Hosnyánszky Norbert is kellett ahhoz, hogy a mesterhármassal indító Boskovicsot kellőképpen sikerüljön ellensúlyozni a nyitónegyedben. Ezt a játékrészt 4-3-ra hozták Szécsi Zoltánék.

A második nyolc perc Kiss sikeres büntetőjével kezdődött, majd ismét a kétszeres olimpiai bajnok következett egy távoli, kapufás találattal, 6-3. Ezután a horvátok pillanatai jöttek, háromszor is bevették Szécsi Zoltán kapuját, így kiegyenlítettek (6-6), majd Kásás bombagóljára is feleltek (7-7). Ez volt az állás a nagyszünetben is.

Döntés a harmadik negyedben

Kásás a harmadik játékrész legelején gyors választ adott, egy megúszás után talált be a bal felső sarokba. Aztán ugyanő harcolt ki ötméterest, amit Biros Péter értékesített, 9-7. A nap ravasz gólja viszont alighanem Vargáé volt, aki odanézés nélkül lőtt, s lepte meg a horvát kapust alaposan, majd Kiss állt bele a lövőkísérletbe, s bizonyult negyedszer is eredményesnek, 11-7. A nap legszebb találata azonban még csak ezután következett: szinte minden magyar benne volt az akcióban, kézről kézre járt a labda, míg nem befejezőemberként a magára maradt Biros döntötte lelkileg romokba a horvátokat (12-7).

Hiába igyekeztek a horvátok

A délieknek innen már nem maradt esélyük sem. Nem adták fel a negyedik negyedben sem, 12-9-re jöttek fel. Azonban Kásás, Madaras Norbert, majd az újonc Varga Dénes szintén meglőtte a maga gólját, ezzel már 15-10 volt. A végén a Biros-tripla is megszületett, 16-10.

A magyar együttes vasárnap 18:45-től az eddig egy-egy győzelemmel és vereséggel álló Olaszország ellen folytatja szereplését.