Talmácsi nincs az élmezőnyben Sepangban

2006.09.08. 11:51
Talmácsi Gábor a 12. helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság tizenharmadik, malajziai futamának pénteki első időmérő edzésén, Sepangban.

A maláj nagydíjjal kezdetét veszi az az időszak, amikor három héten keresztül szünet nélkül rajthoz állnak a Moto GP versenyzői. A sepangi pálya Talmácsi Gábor egyik kedvenc pályája, ahová minden évben nagyon szívesen tér vissza.

A hat órás időeltolódás miatt helyi idő szerint délután órakor kezdődött az első szabadedzés, melyen Talmácsi a harmadik lett, azonban az időmérőn csak a 12. helyen zárt. A kvalifikációt Alvaro Bautista toronymagasan nyerte meg, több mint egy másodpercet adott a második helyen végző Mika Kalliónak is.

Az időmérő után a magyar motoros úgy nyilatkozott, a reggeli szabadedzésen minden rendben volt, nem volt annyira meleg sem. "Az időmérőn sajnos rossz irányba mentünk el a beállításokkal, és ez azonnal észrevehető volt, hiszen nem tudtam olyan időt sem menni, mint a szabadedzésen" - mondta Talmácsi.

"Visszaállítjuk a motort és bízom benne, hogy holnap tudok javítani. Ma több gumit is kipróbáltunk, hiszen ez is nagyon sokat fog majd számítani vasárnap. Velem is minden rendben van, jól érzem magam, érzem és szeretem a pályát is" - adott helyzetjelentést a magyar versenyző.

Talma úgy gondolja, ha minden rendben lesz a beállításokkal, akkor hasonló eredményt érhet el, mint legutóbb Brnóban. A kategória másik magyarja, Tóth Imre a 19. lett.

Eredmények, 1. időmérő edzés:

1. Bautista (spanyol, Aprilia) 2:12.846 p
2. Kallio (finn, KTM) 2:13.974
3. Pasini (olasz, Aprilia) 2:14.121
...12. Talmácsi Gábor (Honda) 2:15.517
...19. Tóth Imre (Aprilia) 2:16.362
A rajtsorrend két időmérő alapján alakul ki.