Négy arany után váltott edzőt a kajakkirálynő

2006.09.14. 15:22
A kajakos Benedek Dalma világraszóló bravúr - négy egyesben, Eb-n és vb-n 500 és 1000 méteren szerzett aranyérem - után vált edzőt. Simon Miklóst elhagyva csatlakozik Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához a fejlődés, és kimondva-kimondatlanul a pekingi olimpiai győzelem reményében.

A szegedi kajak-kenu világbajnokságon a magyar nők a kiosztható kilenc aranyéremből valamennyit megszerezték. Hetet Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai nyakába akasztottak, kettőt a csak egyéniben versenyző Benedek Dalma vehetett át. Benedek Simon Miklós edzéstervei alapján készült, a verseny után azonban egy hónap sem telt el és váltott. Követte korábbi párospartnerét, Paksy Tímeát és ő is "Kati néni" sztárokkal teletűzdelt csapatához igazolt.

A váltás a garancia a sikerre

"A kívülállók számára furcsa lehet, hogy a legnagyobb közös sikerek után határoztam úgy: edzőt váltok" - kezdte Benedek Dalma, aki az év sportolója választáson komoly eséllyel pályázik az első helyre.

"Sokat köszönhetek Simon Miklósnak, ám úgy érzem, a továbblépés érdekében változtatnom kell. Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatában olyan versenyzők készülnek, akik mellett technikailag fejlődhetek, és Kati néni több évtizedes tapasztalata garancia arra, hogy korábbi és jelenlegi tanítványaihoz hasonlóan én is klasszis versenyzővé érhessek."

Kati néni fogadókész volt

"Emberileg iszonyúan nehéz volt közölnöm a döntésemet Simon Miklóssal, akit nyilvánvalóan meglepetésként ért a bejelentésem. Majd tíz évig dolgoztunk együtt, nagyon hasonló a személyiségünk, mindketten lobbanékony természetűek vagyunk, ezért úgy gondolom, idő kell ahhoz, hogy Miklós is megbékéljen."

"Kati néni korrekt és fogadókész volt. Természetesen nem ígért semmit, és én sem szeretnék előjogokat. Az olimpiai indulás lehetőségéről például nem is időszerű beszélni, hiszen másfél év hosszú idő, amelyet arra szeretnék felhasználni, hogy az egyik legjobb kajakos legyek" - összegzett a Szegeden kajakkirálynővé váló versenyző.

Célkeresztben az olimpiai részvétel

Az olimpián mindössze három női szám van a műsorban, ezért öldöklő csata várható a bekerülésért. Egyesben például Benedek mellett Kovács Katalin és a címvédő Janics Natasa is győzelmi esélyekkel rendelkezik, de közülük csak egyikük vehet részt a pekingi játékokon. Benedeknek, amennyiben elbukja az egyéni válogatót, párosban vagy négyesben még mindig nyílhat esély az olimpiai kiküldetés megszerzésére.