Gyáva népnek nincs hazája

2006.09.26. 10:01
A hét legviccesebb sportpályák melletti mondatai közül válogattunk, amelyekből kiderül, hogyan kerül(ne) a lovacska a futballpálya mellé és hogy mennyire borúlátó a barcikai futballisták edzője.

"Elkúrtad! Elkúrtad!"
A ferencvárosi szurkolók kiabálása, miután a tuzséri Máté a szombati NB II-es bajnoki 83. percében öngólt rúgott.

"A játék képe alapján több góllal kellett volna nyernünk."
Lucsánszky Tamás, a második vonal Nyugati csoportjában szereplő Budaörsi SC edzője a Kaposvölgye VSC elleni hazai, 2-1-es vereség után. (Nemzeti Sport)

"Gyáva népnek nincs hazája."
A szintén másodosztályú Kazincbarcikai SC edzője, Kádár Zsolt véleménye, miután játékosai hazai pályán kikaptak a Kecskeméttől. (Nemzeti Sport)

"Igaz, hogy negatív előjellel, de mindenki megtette a magáét."
A váci női kézisek edzője így értékelte csapata makói, 38-32-es kudarcát. (Nemzeti Sport)

"Kíváncsian várom a keddet, hogy lássam, a két afrikai futballista a különböző játékelemekben milyen teljesítményre képes. Arról már hétfőn is meggyőződhettem, hogy Kotheom Fox Sipeki-szintű technikával rendelkezik, Holidou Douva pedig igencsak gyors."
A Diósgyőrben edzősködő Csank János arról, mennyire színvonalas futballistákat ismert meg a frissen érkezett kameruni idegenlégiósokban. A 27 éves Sipeki István a DVTK középpályása, korábban Vácon és Siófokon is szerepelt, utóbbi csapatban Csank szintén az edzője volt.

"Többet már ne igyál a gólvonalon!"
A hamburgi műsorközlő hozzászólása az északi, Werder Bremen elleni rangadón miután a vendégek kapusa, Wiese döbbenten mutatta meg a játékvezetőnek, hogy eltalálták őt egy "féldekás" jägermeisteres üveggel.

"A meccs előtt azt mondta a kislányom: 'Beenie lovacska melletted, a kulacstartónál akar ülni az oldalvonalnál.' Nagyon nehéz megmondani egy hétéves gyereknek: 'Ez a Premiership, ahol engem úgy hívnak, Psycho és hogy én egy nagyon kemény fickó vagyok.'"
Az angol Manchester Cityt edző Stuart Pearce családi-szakmai problémája. (BBC)

"A Mansfield pokoli nehéz meccsre kényszerített minket. Féltem a hosszabbítástól, de továbbmenetelünk, még mindig veretlenek vagyunk és én továbbra is zseniális edző vagyok!"
A Premier League-ben hétfőig veretlen Portsmouth edzőjének, Harry Redknappnek a higgadt helyzetértékelése, miután csapata nehezen győzte le harmadosztályú ellenfelét a Ligakupában. (BBC)