Ágnes
-13 °C
0 °C

Állítsátok össze ti a csapatot!

2006.10.05. 23:05
A görögök két év alatt elfelejtették a német Otto Rehhagelnek, hogy Európa-bajnokságot nyert Portugáliában a futballválogatottal és hevesen kritizálják válogatási elvei miatt. A magyarokkal egy csoportban küzdő címvédő német edzője teljesen kiborult a szombati, Norvégia elleni Eb-selejtező előtt.

"Ha mindent mindig jobban tudtok, akkor állítsátok össze ti a kezdőcsapatot, sőt azt is rátok bízom, ki kerüljön be a keretbe" - fakadt ki Otto Rehhagel, a címvédő görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Norvégia elleni szombati athéni Európa-bajnoki selejtező előtti sajtótájékoztatón. A két együttes egybéként a magyarokkal szerepel azonos csoportban.

A másodedző állítja össze a csapatot?

A Zagorakiszékat 2004-ben Eb-nyerésig vezető Rehhagel azért vesztette el a türelmét, mert szinte csak a válogatási elveiről faggatták. Főleg Mihalisz Kapszisz behívása miatt vonták kérdőre. A védő egy sérülés miatt hetek óta nem lépett pályára csapatában, az Olimpiakoszban. Klubja nem is akarta elengedni a lábadozó futballistát, akit a német szakember a kezdőtizenegyben kíván pályára küldeni.

Ezenkívül több lap is arról írt korábban, hogy valójában a másodedző, Joannisz Topalidisz állítja össze a csapatot és ő mondja meg Rehhagelnek, kit kell behívni a nemzeti együtteshez. A vádak kicsit hasonlóak azzal, amelyek a szintén német, januárig Magyarországon kapitányoskodó Lothar Matthäusszal kaptak lábra Vladan Filipoviccsal ápolt kapcsolata miatt.

"Aki nincs jóban Topalidisszel, az elfelejtheti a válogatottat" - hangzott el a görög sportcsatorna, az ERA Sport adásában. "Több kulcsember, akire óriási szükségünk lenne, Topalidisz miatt nem kap lehetőséget."

Elefánt a porcelánboltban

"Döntéseimben csak a feleségem befolyásolhat, de labdarúgással kapcsolatos kérdésekbe ő sem szólhat bele" - mondta Rehhagel csütörtöki sajtótájékoztatóján. "Nagy bajban lennénk, ha a válogatott csak annyit tudna, mint a görög sportújságírók. Joannisz rengeteget segít nekem, de én vagyok a főnök, de ezt hiába próbálom megértetni önökkel."

A görög hírügynökség, a Skai tudósítója többek között ezt írta a német tréner sajtótájékoztatójáról: "Rehhagel úgy viselkedett, mint elefánt a porcelánboltban, csak abba nem kötött bele, aki nem volt ott. Ilyen feszült hangulatú tájékoztatón még soha nem vettünk részt."

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.