Kettős magyar siker a férfi kézilabda BL-ben

2006.10.07. 17:57
Mindkét magyar együttes sikerrel vette a második fordulót a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A bajnoki címvédő Veszprém hazai környezetben remek teljesítménnyel, húszgólos különbséggel verte a szlovák Povazska Bystrica csapatát, míg a Pick Szeged a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában nyert hat góllal.

Az első két percben csak veszprémi gólokat láthatott a közönség, és a folytatásban is bejöttek a hazaiak gyors indításai, ennek ellenére nem sikerült komolyabb előnyre szert tennie az MKB Veszprémnek a szlovák Povazska Bystrica elleni Bajnokok Ligája találkozóján. Ez az állapot 8-6-ig tartott, akkor a magyar együttes Perics remek védéseinek köszönhetően állva hagyta ellenfelét és meglépett nyolc góllal.

Hatgólos előny a szünetre

Az első fordulóban mindkét együttes kikapott, de a magyar bajnoki címvédőtől így is mindenki sima továbbjutást vár csoportjából, melyből csak a nyitófordulóban éppen a Pásztoréket legyőző Pamplona tűnik a legesélyesebbnek.

A félidő hátralévő részében is a hazaiak irányítottak, de az utolsó percek megingásainak köszönhetően a várt tízgólos előny helyett "csak" hat lett a szünetre. (20-14) A második játékrész elején már négy gólra is feljöttek a szlovákok, de Pásztor duplája után visszaállt a szünet előtti rend.

Iskolajáték a végére

Perics büntetőt védet, Perez 12 méterről lőtt futtából gólt, így nem volt meglepő, hogy a játékrész nyolcadik percére már tízgólos volt a Veszprém előnye. A folytatás már igazi örömkézilabdát hozott, mindössze annyi kérdés maradt, mekkora különbségű lesz a hazai győzelem.

Végül a mezőnyjátékosok közül szinte mindenki a kapuba talált, az ellenfél pedig lélekben teljesen feladta, így nem volt meglepő, hogy a vége húszgólos veszprémi győzelem lett. A mezőny legeredményesebb játékosa a 14 gólt szerző Lazarov lett.

Férfi BL, 2. forduló, A csoport:
MKB Veszprém-Povazska Bystrica (szlovák) 46-26 (20-14)
Az állás: 1. MKB Veszprém 2 pont/2 mérkőzés (73-60), 2. Portland San Antonio (spanyol) 2/1 (34-27), 2. Boszna Szarajevo (bosnyák) 2/1 (31-29), 4. Povazska Bystrica 0/2

A BL-ben érdekelt másik magyar együttes, a a Pick Szeged a címvédő spanyol Ciudad Realtól elszenvedett első fordulóbeli vereség után nyert, mégpedig a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában.

Már kilenc gól is volt az előny

Szenzációsan kezdett a Szeged, negyedóra alatt elhúzott 10-4-re. Aztán a hazaiak hármas (!) emberelőnybe kerültek, és felzárkóztak 12-11-re. A folytatásban azonos létszám mellett ismét a vendégek irányítottak, és sikerült újból ellépniük.

A szünet után tovább sziporkázott a Tisza-parti gárda, már 25-16-ra is vezetett, ám megint megtorpant, és a bresztiek feljöttek 26-24-re. A hajrában a Szeged már nem engedett ki, és megszerezte a kötelező két pontot.

Férfi BL, 2. forduló, B csoport:
Breszt Meskovo (fehérorosz)-Pick Szeged 24-30 (14-17)
Az állás: 1. Schaffhausen (svájci) 2 pont/1 mérkőzés (30-20), 2. Ciudad Real (spanyol) 2/1 (25-20), 3. Pick Szeged 2/2 (50-49), 4. Breszt Meskovo 0/2
A Szeged a következő fordulóban a Schaffhausent fogadja jövő szombaton 16:15 órakor.