Rejtélyes betegséggel küszködik az Európa-bajnok

2006.10.17. 20:33
A párosban háromszoros Európa-bajnok asztaliteniszező, Boros Tamara januárban talán már újra játszhat, elkezdheti az edzéseket. A horvát színekben versenyző játékos súlyos betegséggel küszködik, begyulladt hallóidege miatt állandó szédülés fogta el, egy hónapig az ágyat nyomta. Utána túlságosan erőltette a visszatérést, de az orvosok ráparancsoltak: saját érdekében pihennie kell.

A magyar származású, de horvát színekben versenyző asztaliteniszező, Boros Tamara kilenc éve igazolt rekordszámú BEK-győzelemmel büszkélkedő Statisztikához, és szinte alig hagyott ki eddig sérülés miatt csapatbajnoki mérkőzést.

Chilében kapta el a vírust

Hétfőn azonban nem lehetett ott az asztalnál a BSE ellen 6:3-ra megnyert mérkőzésen, mert nem egészséges, egy rejtélyes, egyúttal igen lassan gyógyuló betegséggel küszködik.

"Július közepén játszottam utoljára, akkor Chilében voltam, és az ottani télben megfáztam. Azt hittem, gyorsan elmúlik, nem is tulajdonítottam különösebb jelentőséget annak, hogy tüsszögtem, de a megfázás nem múlt el nyomtalanul" - kezdte az Indexnek a huszonkilenc éves világklasszis.

Vezetni már tud

Boros erős középfülgyulladást kapott, jelenleg is hetvenhat százalékban, vagyis háromnegyedben gyulladt a hallóidege. Ez a hallóideg az egyensúlyközponttal van összekötésben.


Boros Tamara (fotó: AFP)

"Volt egy teljes olyan hónapom, hogy nem álltam fel az ágyból, annyira szédültem. Émelyegtem, étvágyam sem volt. Most sem vagyok jól, de már legalább közepesnek mondhatom magam. Legalább már vezetni tudok, a sétáknál sem kell állandóan megállnom az örökös egyensúlyvesztés miatt. Edzésről azonban egyelőre szó sem lehet, maximum konditerembe járhatok le félórákra."

Ne hülyéskedjen, rivalltak rá

A párosban háromszoros Európa-bajnok Borosnak az okozta a legnagyobb problémát, hogy el kellett hinnie, pihenés nélkül képtelen a gyógyulásra, erőltette a mihamarabbi visszatérést, nem volt kellőképpen türelmes. "Ne nagyon hülyéskedjek, mert sose leszek egészséges, rivalltak rám az orvosok."

A játékost lelkileg igen megviselte, hogy edzések helyett orvosokhoz és természetgyógyászokhoz kell járnia, de bízik benne, hogy január közepén már újra ütőt vehet a kezébe.

"Akadt már arra példa, hogy ebből a betegségből csak egy év elteltével épültek fel tünetmentesen."