Elégett a magyar motoros gépe a valenciai tréningen

2006.10.28. 17:55
Kigyulladt, és szinte porrá égett a valenciai motoros nagydíjon Tóth Imre gépe, de a versenyző megúszta a balesetet. Hat másik pilóta esett, egyikük könnyebben megsérült. Talmácsi hatodikként végzett.
Lángra lobbant a motoros Valenciai Nagydíj szombat reggeli, második szabadedzésén Tóth Imre gépe, miután a pilóta bukott. A versenyző nem sérült meg, de a 125 köbcentis Aprilia teljesen kiégett, a pályamunkásoknak mintegy félpercbe tellett, míg teljesen eloltották.

Lassan ért ki a mentés

A tréning félidejénél történt baleset miatt nem állították le az edzést, Tóth robogón jutott vissza a boxba. A tüzet valószínűleg a tankból kifolyt üzemanyag belobbanása okozta.


Tóth Imre lángoló Apriliája
A baleset nem volt olyan súlyos, hogy ilyen komoly anyagi kárral kelljen végződnie, valószínűleg a munkások figyelmetlensége miatt vált a motor használhatatlanná.

Nem maradt használható darabja

"Csak egy perc húsz másodperc után kezdték oltani a gépet, így abból nem maradt használható alkatrész. Azt mondják, nem a megszokott helyre sodródott, ezért nem tudták hamarabb menteni - nyilatkozta az Indexnek Tóth csapatának sajtóreferense. - A tartalék géppel Imre tudja folytatni a hétvégét, de olyan darabok is elvesztek, amikből csak egy volt. A pótmotorba, ami jóval gyengébb, mint az első számú volt, több tavalyi alkatrészt kénytelenek betenni a szerelők."


Előtte

A gyakorláson szokatlanul sok, Tóthon kívül még hat motoros bukott: Sergio Gadea és Bradley Smith ugyanazon a helyen, a gyors jobbkanyarnál csúsztak el, a KTM-es Blake Leigh-Smith szintén egy jobbosban. Clement Dunikowski nagyjából ott, ahol a magyar apriliás kiesett. A francia meg is sérült, jobb térdére sántított, pályabírók segítették a gumikordon mögé.


Utána
Talmácsi az élmezőnyben

Alig két perccel a leintés előtt Joan Olive és Federico Sandi esett el, utóbbi látványosabban, de neki is sikerült saját lábon elhagynia a helyszínt.

A tavalyi vb-harmadik, jövőre a világbajnok Aprilia-csapathoz szerződő Talmácsi Gábor végig az élmezőnyben motorozott, hatodikként végzett. Tóth a harminchetedik lett, de esése után már nem térthetett vissza az aszfaltra. A program szombat délután a második időmérővel folytatódik.

Tóth dühös és csalódott
"Nagyon mérges és csalódott vagyok. A kvalifikáción mindent meg fogok próbálni, de a pótmotorom nem igazán ütőképes. Szörnyű volt látnom, ahogy a másik felem porrá ég, főleg most, amikor igazán formában voltunk - nyilatkozta a baleset után Tóth Imre.