- hirdetés

Éremtábla
Érmek        
1. GER 11 12 6 29
2. USA 9 9 7 25
3. AUT 9 7 7 23
4. RUS 8 6 8 22
5. CAN 7 10 7 24
Összes érem »
Férfi jégkorong
Döntő
SWE - FIN 3-2
3. helyért
CZE - RUS 3-0
Elődöntő
FIN - RUS 4-0
SWE - CZE 7-3
Negyeddöntő
FIN - USA 4-3
RUS - CAN 2-0
SVK - CZE 1-3
SUI - SWE 2-6
A csoport
1. Finnország 10
2. Kanada 6
3. Svájc 6
4. Csehország 4
5. Olaszország 2
6. Németország 2
B csoport
1. Szlovákia 10
2. Oroszország 8
3. Svédország 6
4. Egyesült Államok 3
5. Kazahsztán 2
6. Lettország 1
Összes eredmény »

Osztrák aranyak és doppinggyanú Torinóban

2006. 02. 20., 23:00 | Frissítve: 2006. február 21., kedd 00:11

Három aranyat szereztek az osztrák sportolók hétfőn a torinói olimpián és ezzel Ausztria az éremtáblázat második helyére ugrott. Az alpesi síelők, Michaela Dorfmeister és Benjamin Raich elsősége mellett a síugrók csapata is az élre ért, de sajnos a doppinggyanúba keveredett síugrók is az osztrákokra irányították a figyelmet. A női jégkorongtornát ismét Kanada nyerte.

Az osztrákoké volt a hétfő a torinói téli olimpián. Előbb a férfiak óriás-műlesiklásában Benjamin Raich nyert úgy, hogy az első futamban még a dobogóra sem ért fel, aztán délután szenzációsat futott és századokkal, de megelőzte a francia Joel Chenalt és az amerikai Bode Millert. Majd a női lesiklásban már korábban elsőséget szerzett Michaela Dorfmeister a szuperóriás-műlesiklást is megnyerte, megelőzve a horvát világklasszist, Janica Kostelicet. Estére jutott még egy győzelem Ausztriának: a síugrók a nagysánc egyéni kettős győzelme után a ködben kezdődött csapatversenyt is behúzták. Elsősorban a Torinóban második aranyát begyűjtő Thomas Morgenstern és a második Andreas Kofler vitte be első helyre a négyest.


Kattintson!

A férfiak még csak a csoportkört zárják, a nőknél már véget is ért az olimpiai jégkorongtorna. Meglepetés csak annyi volt, hogy a női nagy tornák történetében először nem Kanada-USA finálét rendeztek. Kanada nem hagyott esélyt Svédországnak (4-1), így megvédte címét.

A műkorcsolya utolsó előtti számát a jégtáncot az utóbbi két világ- és három Európa-bajnokságon diadalmaskodó Tatyjana Navka, Roman Kosztomarov orosz kettős nyerte. Hoffmann Nóra és Elek Attila a 17. lett. Az orosz duó tökéletes kűrje után nem fért hozzá kétség, hogy a karrierje végére ért Navka és társa viszi el az aranyat. Több mint négy ponttal előzték meg a második, amerikai Tanith Belbin, Benjamin Agosto kettőst.

Az osztrákok azonban nem csak pozitív híreket szállítottak hétfőn: az osztrák sífutóknál végzett szombati doppingrazzia után injekciós tűket és vértranszfúziós eszközöket találtak a sportolók szállásán. A botrányt megjelenésével kiváltó szakmai igazgatót, aki autójában aludt, ittas vezetésért elkapták a rendőrök. Wolfgang Rottmann és Wolfgang Perner már vasárnap elmenekült Torinóból, őket kizárták az osztrák olimpiai csapatból.

N;
hirdetés
hirdetés
hirdetés