- hirdetés

Éremtábla
Érmek        
1. GER 11 12 6 29
2. USA 9 9 7 25
3. AUT 9 7 7 23
4. RUS 8 6 8 22
5. CAN 7 10 7 24
Összes érem »
Férfi jégkorong
Döntő
SWE - FIN 3-2
3. helyért
CZE - RUS 3-0
Elődöntő
FIN - RUS 4-0
SWE - CZE 7-3
Negyeddöntő
FIN - USA 4-3
RUS - CAN 2-0
SVK - CZE 1-3
SUI - SWE 2-6
A csoport
1. Finnország 10
2. Kanada 6
3. Svájc 6
4. Csehország 4
5. Olaszország 2
6. Németország 2
B csoport
1. Szlovákia 10
2. Oroszország 8
3. Svédország 6
4. Egyesült Államok 3
5. Kazahsztán 2
6. Lettország 1
Összes eredmény »

Bíróság elé kerülhet a doppinggyanúba keveredett osztrák sílövő

Hivatalosan senki sem doppingolt

2006. 02. 24., 19:24 | Frissítve: 2006. február 24., péntek 19:40

Valamennyi osztrák északi síző doppingtesztje negatív eredményt hozott - jelentette be a NOB. Eközben viszont olasz bírósági körökből kiszivárgott, doppingolás vádjával eljárás indul az ellen az osztrák sportoló ellen, aki a razzai során egy vérkészítményt tartalmazó zacskót dobott ki az ablakon.

Egymásnak némileg ellentmondó fejlemények történtek pénteken az osztrák sílövőcsapatnál kirobbant doppinggyanút keltő botránnyal kapcsolatban.

Pernert vagy Rottmannt vádolhatják

Olasz bírósági körökből az a nemhivatalos információ szivárgott ki, hogy a torinói téli olimpián szerepelt egyik osztrák sílövő ellen doppingolás vádjával eljárás indult.

A versenyző nevét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit lehet tudni, hogy az a sílövő az érintett, aki a szombati házkutatás során egy vérkészítményeket tartalmazó zacskót kidobott az ablakon.

A kör persze így jelentősen szűkíthető, hiszen a menekülő Wolfgang Rottmann és Wolfgang Perner esetében merült fel, hogy amikor a rendőrök és a doppingellenőrök megjelentek szállásukon, akkor egy nájlonzacskót dobott ki valemelyikük az ablakon.

Minden teszt negatív

Pénteken folytatódtak a kihallgatások, ezúttal a sílövők szálláshelyén dolgozó szakácsokat faggatták.

Kiderült viszont az is, hogy valamennyi osztrák északi sízőnél a szombati razzia során negatív eredményet hozott a doppingtesztje - jelentették be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) rendkívüli sajtótájékoztatóján. Itt is elhangzott azonban, hogy a rendőrség olyan bizonyítékokat foglalt le, melyek alapján erős a gyanú, hogy a sportolók meg nem engedett eszközöket is igénybe vettek a felkészülés során.

Mayer is képben

Ezenkívül az olasz hatóságok elkezdték vizsgálni a botrányt a torinói megjelenésével kiváltó Walter Mayer bankszámláit is. A kivonatokból próbálják megállapítani, hogy az Osztrák Sí Szövetség (ÖSV) valóban megszakított-e minden hivatalos kapcsolatot a szakemberrel a játékok idejére. A tréner azért nem lehetett volna ott hivatalosan az osztrák csapattal a mostani játékokon, mert 2002-ben, Salt Lake City-ben részese volt a vérátömlesztéses doppingügyeknek. Az olimpia előtt készül olyan kép is az osztrák küldöttségről, amelyen Mayer is szerepelt.

N;
hirdetés
hirdetés
hirdetés