- hirdetés

Éremtábla
Érmek        
1. GER 11 12 6 29
2. USA 9 9 7 25
3. AUT 9 7 7 23
4. RUS 8 6 8 22
5. CAN 7 10 7 24
Összes érem »
Férfi jégkorong
Döntő
SWE - FIN 3-2
3. helyért
CZE - RUS 3-0
Elődöntő
FIN - RUS 4-0
SWE - CZE 7-3
Negyeddöntő
FIN - USA 4-3
RUS - CAN 2-0
SVK - CZE 1-3
SUI - SWE 2-6
A csoport
1. Finnország 10
2. Kanada 6
3. Svájc 6
4. Csehország 4
5. Olaszország 2
6. Németország 2
B csoport
1. Szlovákia 10
2. Oroszország 8
3. Svédország 6
4. Egyesült Államok 3
5. Kazahsztán 2
6. Lettország 1
Összes eredmény »

'Mindenem fájt, de nem akartam feladni'

2006. 02. 16., 00:22 | Frissítve: 2006. február 16., csütörtök 08:45

A hatalmasat eső, de a párosok között ezüstérmet szerző kínai műkorcsolyázó, Tan Csang bevallotta: nem embertelen edzője kötelezte, hogy sérülten versenyezzen. A húszéves, negyvennyolc kilós egyetemista térde meghúzódott, de a kűr alatt arra gondolt, hogy egészséges.

Az olimpiai műkorcsolya-versenyek a párosok küzdelmével, és igen drámai pillanatokkal kezdődtek. A nagy favorit orosz Totmjanyina, Marinyin páros ugyan megnyerte az aranyérmet, mégsem őket ünnepelték igazi hősként, hanem a mögöttük végző kínaiakat.

Úgy tűnt feladják

Tan Csang ugyanis egy négyfordulatos dobott ugrást nem forgott ki rendesen, fejjel előre esett el, a bal térdét igencsak megütötte, miután nekiütközött a palánknak, és úgy tűnt, nem tudja folytatni a programot. Tan Csangnak szemlátomást komoly fájdalmai voltak. Az esés a kűr harmincnyolcadik másodpercében történt, és amennyiben visszalépnek, helyezetlenül zártak volna.

Aztán a törékeny, negyvennyolc kilós Csang erőt merített valahonnan, és két pernyi kényszerszünet után összeszorított fogakkal visszakorcsolyázott a jégre, és a hátralévő két perc harmincnyolc másodperc alatt kissé visszafogottan, de majdnem hibátlanul futott, két triplát is ugrott.

Kötéssel a lábán bicegett ki a dobogóhoz

A verseny után elindultak a találgatások: voltak akik szerint a páros brutális edzője, Jao Bin nem hagyta, hogy elhagyják a jeget - elállta a kijáratot -, azért kellett visszamenniük.

Ezekre a vádakra a húszéves egyetemista csak annyit felelt, hogy az olimpia tökéletes tapasztalatot nyújt a további fejlődéséhez, és sikeres szerepléséhez, ezért vállalta a folytatást. Csang egyébként szalaghúzódást szenvedett, az eredményhirdetésre jegelve, kötéssel bal lábán bicegett ki a dobogóhoz. A márciusi világbajnokságon való részvétele nincs veszélyben, a gálaindulás annál inkább.

Elképzelte a kűr alatt, hogy egészséges

"Mindenem fájt, de nem akartam feladni" - vallotta be, és hozzátette, elképzelte, hogy teljesen egészséges a kűr alatt.

Párja, Hao Csang megerősítette, hogy nem akarták a bukással befejezni, de azt is elismerte, hogy ő nem biztatta társát a folytatásra. Néhány kommentár megjegyzi ugyanakkor, hogy biztosan nem mert volna ellentmondani az erélyes Haónak, ha ő ragaszkodik a gyakorlat bemutatásához.

Abban valamennyi kritikus egyetért, hogy ez a kettős a jövőben egyeduralkodó lehet, nemcsak az elhivatottságuk, és a fájdalomtűrésük, hanem a tehetségük miatt is.

N;
hirdetés
hirdetés
hirdetés