Vízilabda: félpályás góllal esett ki az Eger, továbbment a Vasas

2007.04.28. 20:46
A vízilabda Euroliga hatodik fordulójában a magyar bajnok Honvéd már tét nélküli meccsen kapott ki Barcelonában, így is csoportelső lett. A Vasas simán verte az orosz Csehovot, de ha az Eger le tudta volna győzni az olasz Reccót, akkor kiesik. Nyéki ugyan három másodperccel a vége előtt vezetéshez juttatta az egrieket, ám a félpályáról egyenlített a vendégcsapat, Jászberényi kapus elnézte a középkezdés után eleresztett lövést. Kétezerötszáz néző döbbent meg az uszodában.

A nyerési kényszer nem rakott béklyót a Vasas-játékosaira, mert a magyar együttes folyamatosan vezetve (1-0, 3-2, 5-3) fokozatosan elhúzott az orosz bajnok Csehovtól, amelyet pedig a világsztárként jegyzett szerb Aleksandar Sapic is erősített.

Csavargól volt az utolsó a Vasas meccsén

Bár Sapic meglőtte a maga négy gólját, ez sem segített a vendégeken, mert a Vasas egy pillanatra sem állt le, remekbe szabott találatokkal tartotta előnyös állását.

Igaz, 10-5-nél még 10-7-re közelebb zárkózott a vendéggárda, a piros-kékek győzelméhez azonban nem férhetett kétség. A koronát az angyalföldiek teljesítményére Varga Dániel tette fel, aki az utolsó pillanatban "mérföldes" csavargóllal vette be a csehoviak kapuját, beállítva a 13-9-es végeredményt.

Pedig Nyéki belőtte a hatodikat

Sokkal nagyobb csatát hozott Eger meccse az olasz bajnok, és már csoportelső Reccóval szemben, amit két magyar olimpiai bajnok, Madaras Norbert és Kásás Tamás is erősített.

A kissé lesajnált hazai gárda remekül kezdett: 3-1-re és 4-2-re is vezetett. Fantasztikus hangulatban, kétezerötszáz néző előtt az olasz gárda a második negyedben vette fel a fordulatszámot és a szerb Vujasinovic villanásaival 5-4-re átvette a vezetést.

Hatalmas döbbenet

A harmadik negyedben óriási erőfeszítésekkel 5-7-ről egyenlítettek a hazaiak. A negyedik negyedben drámai csatában Nyéki vette vállára az egrieket, és három másodperccel a vége előtt megszerezte a tizedik egri találatot. Az olaszok azonban egyenlíteni tudtak: Angelini ugyanis a középkezdésből így - hatalmas döbbenet közepette - betalált Jászberényi kapujába, és kiejtette a házigazda együttest az Euroligából. A válogatott kapus a Honvéd ellen pár napja még ennél is messzebbről kapott megalázó gólt.

A már csoportelső Honvéd is várhatja a közelgő sorolást, mégha 14-13-ra kis is kapott a spanyol Barcelona otthonában.

Jegyzőkönyv:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Pro Recco (olasz) 10-10 (4-3, 1-2, 3-3, 2-2)
a góldobók: Nyéki 6, Kiss Cs. 3, Gór-Nagy 1, illetve Angelini, Vujasinovic 3-3, Kásás, Mangiante, Figlioli, Fiorentini 1-1

TEVA-VasasPlaket - Sturm Csehov (orosz) 13-9 (6-3, 3-2, 2-2, 2-2)
a góldobók: Steinmetz Á. 4, Hosnyánszky, Varga Dániel 3-3, Kovács R. 2, Tóth M. 1, illetve Sapic 4, Csomakidze 2, Maljakovics, Ziljajev, Krsztonosics 1-1
A C csoport végeredménye: 1. (továbbjutott) Pro Recco 14 pont, 2. (továbbjutott) TEVA-VasasPlaket 9, 3. Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 8, 4. Sturm Csehov 2