Szakadó esőben nyertek az esélyesek a Triatlon Touron

2007.06.03. 00:04
A nőknél a duatlon junior világbajnok Tóth Zsófia vezette ORTRI, a férfiaknál a Debrecen nyerte a rövidtávú triatlon-ob-t Tiszaújvárosban. A verseny a Triatlon Tour-sorozat része volt.

A két héttel ezelőtti duatlon vb-n a juniorok között egyéniben győztes Tóth Zsófiával felálló ORTRI nyerte a nők versenyét a sprinttávú csapat országos bajnokságon, amely egyben a tavaly életre hívott Triatlon Tour-sorozat idei második állomása.

A tiszaújvárosi Thermál Strandon rendezett viadalon szakadó esőben ugrottak vízbe a legjobb női csapatok, amelyek két perccel egymás után vághattak neki a 750 méternek. Leggyorsabban a győriek másztak ki a medencéből, de szorosan követték őket a címvédő budaörsiek, akik ezúttal nélkülözték a többszörös duatlon-világbajnok Csomor Erikát.

Az eső áztatta, csúszós aszfalt sok együttest óvatosabb kerekezésre ösztönzött a 20 km-es második szám során, de így is többen buktak a nedves úton. A második tusa végére a trónfosztásra készülő bajai Mogyi SE vette át a vezetést több mint félperces előnnyel a győriek előtt. Közben az oroszlányiak egy percen belülre csökkentették hátrányukat.

Az 5 km-es futásban a várakozásoknak megfelelően az ORTRI egészen elképesztő iramot diktált és megnyerte a viadalt.

A férfiaknál a legnagyobb esélyesnek tartott Debreceni Sportcentrum nyerte a versenyt.

Nagy küzdelemre volt kilátás, hiszen tavaly nyolc év után a Team Miskolc letaszította trónjáról a TVK-Malit, ráadásul ott volt a mezőnyben a Debreceni Sportcentrum, soraiban a múlt heti rövidtávú ob-n győztes Fecskovics Attilával.

A 750 m-es úszás után az első TVK és a harmadik miskolciak között mindössze 14 másodperc volt a különbség. A 20 km kerékpározás pedig sorsdöntőnek bizonyult, hiszen az aszfalt még nem száradt fel, s a címvédő csapatból Kis Gyula elesett, s így a második szám végére a miskolciak már közel egyperces hátrányba kerültek a vezető tiszaújvárosiakkal szemben. Ugyanakkor a DSC-nek mindössze 13 mp volt a hátránya.

Az 5 km-es zárószám nem hozott szoros versenyt, mert az egyaránt nagyszerűen futó debreceniek végül simán nyertek.

"Győzni jöttünk és ez sikerült is. Külön öröm számomra, hogy egy hét alatt két országos bajnoki címet is begyűjtöttem" - értékelt Fecskovics.

XVI. Tisza Triatlon, Triatlon Tour, 2. állomás, Tiszaújváros, eredmények

Nők:
1. ORTRI (Tóth Zsófia, Kostyál Ágnes, Szalay Szandra, Valla Csilla) 1:08:53 ó
2. Mogyi SE (Poros Tímea, Koch Renáta, Hoff Bettina, Perlaky Ágnes, Szántó Nóra) 1:09:22
3. Győri Vízisport SE (Szakály Zsuzsanna, Csertői Szabina, Szalóki Anett) 1:12:03
Férfiak
1. Debreceni Sportcentrum (Lipták Tamás, Pocsai Balázs, Fecskovics Attila, Kovács Tamás, Csortos Imre) 59:17 p
2. TVK-Mali (Török Dániel, Benedek László, Török Alfréd, Nógrádi Tamás, Gályász Dániel) 1:00:03 ó
3. Uniqa Team Miskolc (Kuttor Csaba, Rendes Csaba, Kis Gyula, Alberto Casadei) 1:00:29