A Vasas nyerte a férfi pólóbajnokságot

2007.06.17. 15:10
A férfi vízilabda-bajnokság negyedik meccsén a Vasas 10-9-re nyert a Honvéd ellen, így összesítésben 3-1-re nyerte a bajnoki döntőt.

A bajnoki döntő első két találkozóján nyert a Vasas, míg a harmadik összecsapáson a Honvéd bizonyult jobbnak. Ez azt jelentette, hogy a negyedik meccsen a Honvédnak feltétlenül nyerni kellett, hogy megmaradjon az esélye az ötödik, mindent eldöntő találkozóra.

A mérkőzés folyamán felváltva vezettek a csapatok, de egy gólnál nagyobb különbség soha nem volt a felek között. Ennek megfelelően az első három negyed végén döntetlen volt az állás.

A záró játékrészben aztán Benedek pazar lövése után a Domino került előnybe, de előbb Mátyás megpattanó lövése, majd Varga Dániel remek kísérlete is Gergely kapujában kötött ki. A következő honvéd támadás gól nélkül zárult, majd Steinmetz Ádám remek meglátás után ejtett kapura, de Gergely hatalmas bravúrral védett.

Még közel egy perc volt hátra, amikor a Fodor tiszta helyzetből leadott lövését tolta fölé Nagy Viktor. A sarokdobás után a Honvéd eladta a labdát, és a bajnokság végét jelző dudaszóig ki sem adták a kezükből. A döntő legjobb kapusának járó, Steinmetz Jánosról elnevezett kupát Nagy Viktor, a Vasas kapusa kapta.

A Vasas legutóbb 1989-ben volt bajnok, és az azóta eltelt időszakban tizenhárom alkalommal maradtak alul a bajnoki döntőben. Nem mellékesen mostani ellenfele hatéves uralkodását törte meg a Vasas, hiszen a Honvéd 2001 óta sorozatban hatszor végzett a bajnokság élén.

Eredmény, nyilatkozat:
ING férfi vízilabda-bajnokság, döntő, 4. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 10-9 (2-2, 3-3, 3-3, 2-1)
Góldobók: Varga Dániel 4, Kovács R. 2, Varga Dénes, Heinrich, Steinmetz Á., Mátyás 1-1, illetve Molnár 3, Szivós, Bárány, Székely, Kiss G., Fodor, Benedek 1-1
Összesítésben 3-1-re nyert a Vasas.

"Csak dicsérni lehet ezt a gárdát, az egész bajnokságban és a rájátszásban is küzdöttek, hajtottak egymásért, zseniálisak voltak. Mindenkit köszönet illet, aki a csapatban vagy körülötte a sikerért dolgozott" - mondta boldogan Földi László, az angyalföldiek vezetőedzője.