Bánó feláldozza magát Polgár Judit előtt

2007.06.20. 19:30
A vasárnapi Aquaprofit Polgár Sakknap előtt a kulturális és tudományos élet neves szereplői közül többen jelezték, szeretnék lemérni, mennyire erősek, ha olimpiai bajnokokkal találják szembe magukat. A Nemzeti Színház igazgatója, Jordán Tamás lelkes játékos hírében áll, de Spiró György drámaíró is valószínűleg mindent meg fog tenni a döntetlenért.

A három Polgár lány vasárnapi szimultánjának főszervezője, Nádasi Tamás célja úgy tűnik, sikerülhet, mert a kulturális élet szereplői jelezték: szívesen ülnek asztalhoz.

Nádasi a hazai sakkszövetség elnökségi tagja, cége, az itthon négy területen is piacvezetőnek számító Aquaprofit Zrt. nemcsak a nagykanizsai bajnokcsapat támogatója, erre az eseményre is milliókat áldozott.

Fővédnök, drámaíró, igazgató

"Örömmel mondhatom, hogy a Nemzeti Színház igazgatója, Jordán Tamás vállalta a mérkőzést, de a drámaíró, Spiró György is várhatóan ott lesz a Grand Hotel Corinthiában" - mondta az Indexnek Nádasi, aki bízott abban is, hogy a rendezvény fővédnöke, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Vizi E. Szilveszter is játszik.

A bajnokcsapat is az asztalnál

Hozzátette, előzetesen Vitray Tamás is érdeklődött a rendezvény iránt, Edwin Marton hegedűművész is szeretné lemérni a képességeit. Bánó András is teszteli Polgárékat, és az említettek alighanem nagyon is készülnek, hogy legalább harminc lépést megtegyenek, ne kelljen feladniuk korábban a partit.

A szimultánon kívül a nagykanizsai bajnokcsapat egy vegyesválogatottal megmérkőzik. Utóbbiban amerikai sakkozók lesznek túlsúlyban, őket a legidősebb Polgár lány csábítja Budapestre.

Az Indexen keresztül ketten lehetnek ott a hétfőn ismertetett sakkfeladvány helyes megfejtői közül, őket csütörtökön sorsoljuk ki.