Régóta szerelmes vagyok Polgár Juditba

2007.06.22. 16:05
A vasárnapi száztáblás Polgár-szimultánon az olimpiai bajnok pólós, Csapó Gábor is asztalhoz, és önbizalommal telve várja a mérkőzést. Csapó "Dudi" nemcsak a vízilabdát tanítja, hanem a sakkot is, bár az előbbit magasabb szinten.

Az első alkalommal vasárnap megrendezendő Aquaprofit Polgár Sakknapon a három egyaránt kétszeres olimpiai bajnok Polgár-nővér mellett egy pólós olimpiai bajnok is ott lesz a táblánál. Az 1976-ban olimpiai aranyérmet szerző vízilabdacsapat centere, Csapó Gábor tétre ugyan már rég sakkozott, imádja a játékot, így csak annyit felelt a szervezők felkérésére, hogy boldogan játszik.

Az eredményekre is figyel

"Ahogy a pingpongra, vagy a sízésre, a sakkozásra is édesapám tanított, és még mind a mai napig élmény, ha sakkozhatok. A Vasasban a már sajnos elhunyt kardozóval, Meszéna Mikivel nagyon sokat játszottunk, de a kis Alfonsóval, Markos Györggyel is összecsaptam jó néhány alkalommal. Nemrégiben pedig a pólósulimba járó egyik tízéves gyereket tanítottam meg a lépésekre" - mesélt Csapó az Indexnek a sakkal való korábbi és pillanatnyi kapcsolatáról.

Hozzátette, nincs olyan nagy verseny, amelyiknek az eredményeit ne követné nyomon a sportújságokban, vagy az interneten, így a lexikális tudása jó állapotban van.

Kitárulkozás

"Nem félek Judittól, sem Zsuzsától, biztos, hogy jó partit fogunk játszani. Judit szemébe amúgy régóta szerelmes vagyok, de mielőtt ezt bárki is meglepő vallomásnak venné, már elmondtam a férjének is."

Az Aquaprofit Zrt. által élete hívott sakknapra a helyszínen is lehet jelentkezni korlátozott számban, emellett a művészeti és a tudományos élet számos nagysága is jelezte már, hogy részt kíván venni az eseményen.