Kásás idén nem lesz válogatott, Benedek visszatér Olaszországba

2007.06.25. 17:38
A vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes nem szerepeltetheti idén Kásás Tamást és Steinmetz Ádámot. Mindkét olimpiai bajnok játékos sérüléssel bajlódik, így a Világligában nem játszanak. Benedek Tibor visszatér az Euroliga-győztes Pro Reccóhoz, ahol korábban már három évet töltött be, de nem veszélyezteti Madaras Norbert helyét.

Szinte napra pontosan három éve döntött úgy Benedek Tibor, hogy nyolcévi olasz légióskodás után hazatér, és a Honvéd játékosa lesz. Benedek az Euroliga-győztes Reccótól tért haza - a 2003-as döntőn három góljával a mezőny legeredményesebb tagja lett -, és hétfőn bejelentette, visszatér korábbi csapatához. (A Pro Recco szombaton története során másodszor lett a földrész legjobb csapata.)

Benedek lánya Rómában él

"Két évre írtam alá a Pro Reccóhoz - mondta el az MTI-nek Benedek Tibor, aki hétfőtől a válogatottal együtt készül a Margitszigeten. - Három fantasztikus évet töltöttem el a Dominónál, csakis köszönettel tartozom nekik, karrierem legprofibb klubja volt, és sajnálom, hogy az utolsó idényünk nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hiszen a bajnoki címvédés nem jött össze."

"Döntésemnek, hogy Olaszországban folytatom, két oka van, egy szakmai és egy személyes. Ami az előbbit illeti: időnként változtatni kell, ennek most jött el megint az ideje, és az is fontos, hogy a Reccónál nem számítok külföldinek. A személyes okom pedig az, hogy odakint csak a pólóra és a családra, a gyerekekre, a tegnap született Mórra, s a nyolc és fél éves, Rómában élő lányomra, Ginevrára kell figyelnem. A feleségem és a pici is velem jön, rájuk és az egy év múlva esedékes olimpiára áldozhatom minden energiámat - tette hozzá.

Biros Egerben

Mivel Benedek nem számít légiósnak, így nem veszélyezteti Madaras Norbert helyét, inkább egymást kiegészítve fognak majd játszani. Ezenkívül még két légiós van a csapatnál, Kásás Tamás és a szerb Vujaszinovics.

Madaras esetében kilencvenöt százalék, hogy a csapatnál marad, még ha a Vasassal, és a nagy erősítéseket tervező Egerrel is szóba hozták. Madaras egri születésű, és szinte mindegyik szezonban felmerül a neve a lehetséges igazolások közt. Az Egerben élő Biros Péterrel viszont már megegyeztek az egriek, és jó esély van a Moszkvából hazatérő világbajnok, Varga II. Zsolt szerződtetésére is.

Kásás fájdalmai

Benedek tagja Kemény Dénes frissen kihirdetett válogatott keretének, amelyiktől most távolmaradt Kásás Tamás és Steinmetz Ádám. Előbbinek gerinc- és derékproblémái vannak, utóbbi a bajnoki döntő első két meccsét is kihagyta, csak a kényszer miatt szállt be a befejező meccsen.

Kemény respektálta a két olimpiai aranyérmes kérését, annál is inkább, mert mindketten orvosi papírokkal támasztották alá, szerencsésebb, ha meccsek helyett a kezeléseket választják.

A válogatott keret
Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán - kapusok
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes - mezőnyjátékosok