Újabb magyar bronz a lábtollasvébén

2007.10.12. 15:14
Kedden a női és férfi egyéni döntőket rendezték Szolnokon az V. Lábtoll-labda-világbajnokságon, a dobogó legfelső fokára vietnami és makaói versenyző léphetett, Kína két ezüsttel vigasztalódhatott, Magyarország egy bronzérmet szerzett.

A viatnami Ngujen Anh Tuan lett a férfiak világbajnoka kedden az 5. Lábtoll-labda-világbajnokságon, míg a nőknél a makaói Vong Veng Man nyerte az aranyérmet.

A női és férfi egyéni mérkőzések eredményei a várttól kissé eltérően alakultak, Vietnam mellett a legesélyesebbnek tartott Kína "csak" két ezüstérmet tudott begyűjteni. Ebben szerepet játszott az is, hogy a női döntő második szettjében a kínai Jang Haj Jan combizomsérülést szenvedett, és bár az első szettet ő nyerte, fel kellett adnia a versenyt.

Hétfői képek

A Vong Veng Man ellen pályára lépő kínai játékos szerencsétlen sérülése miatt viszont Makaó megszerezhette első világbajnoki aranyát. A kínai csapatnak nagy gondja jelenleg, hogy veszélybe kerültek a szerdai páros versenyszámok is, mert azokban Jang Haj Jan játszott volna.

Keddi eredmények

Férfiak:
1. Ngujen Anh Tuan (Vietnam)
2. Lu Vej Hsziong (Kína)
3. Tóth Gábor (Magyaro.)

4. Hartai Attila (Magyaro.)

Nők:
1. Vong Veng Man (Makaó)
2. Jang Haj Jan (Kína)
3. Hoang Ti Haj (Vietnam)

4. Budavölgyi Veronika (Magyaro.)
5. Gozdán Ágota (Magyaro.)

A férfi döntőben a vietnami Ngujen Anh Tuan simán győzte le a kínai Lu Vej Hsziongot. A férfiaknál a bronzéremért folytatott csatában Tóth Gábor három szettben 2-1-re nyert Hartai Attila ellen, 0-1-ről fordítva meg a nagyon szoros meccset.

A nőknél sajnos nem sikerült a magyar bravúr, a bronzéremért játszó Budavölgyi Veronika alulmaradt a vietnami Hoang Ti Haj elleni küzdelemben. Az egyéni versenyszámokban pontszerző, ötödik helyen végzett még Gozdán Ágota is.

Vietnam remekel

A hétfői csapatmérkőzéseken két bronzot begyűjtő magyar csapat három bronzéremmel az éremtábla negyedik helyén áll jelenleg, Makaó egy arannyal a harmadik, Kína egy arannyal és három ezüsttel a második, míg Vietnam két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzéremmel vezeti a mezőnyt. Szerdán a női, férfi és vegyes párosok küzdelmeivel zárul a vébé.

Kedden sportdiplomáciai eseményre is sor került a világbajnokság apropóján: Hsziao Min asszony, Kína sportminiszter-helyettese, a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöke, a Lábtoll-labda-világszövetség elnöke hivatalában kereste fel Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési, sportot is felügyelő minisztert.

A találkozón jelen volt Elbert Gábor sportszakállamtitkár is. Hsziao Min köszönetet mondott a szolnoki lábtollasvébé magas színvonalú rendezéséért. Hangsúlyozta, hogy nagy jelentőségűnek tartja magyarországi látogatását, hiszen mindkét kormány fontosnak tartja a sportkapcsolatok fejlesztését.