Mi nem a McLaren vagyunk

2007.10.26. 18:05
A jövő vasárnap hazai pályán versenyző spanyol Hector Faubel győzelmének jobban örülnének az Aspar csapatnál, de emiatt nem érheti hátrány a 125 köbcentisek világbajnoki pontversenyben vezető Talmácsi Gábort.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 köbcentisek között szereplő Hector Faubel azt mondta: "mi tiszta eszközökkel harcolunk, nem a McLaren vagyunk".

A spanyol versenyző - aki a Forma-1-es csapaton belüli, sokszor sportszerűtlen rivalizálásra utalt - Talmácsi Gábor csapattársa; a jövő vasárnapi utolsó, valenciai futam előtt az éllovas magyar pilóta tíz ponttal előzi meg riválisát a pontversenyben.

"Természetesen Jorge Martinez Aspar-csapatfőnök és a gárda is jobban szeretné, hogy én nyerjek, de azonnal hozzá is tette, hogy nem tehet semmit. Tisztán kell küzdenünk" - nyilatkozta Faubel. "A motorsport sokkal tisztességesebb, mint a Forma-1. Jóval nagyobb súllyal esik latba a pilóták tudása. Persze a szerencse sem elhanyagolható momentum."

Az Aspar Team motorosa elmondta a verseny első körétől kezdve mindent el fog követni annak érdekében, hogy "nyugtalanítsa" Talmácsit.

"Mindent beleadok, ami erőmből telik. Hazai helyszínen győzni, ennél nincs és nem is lehet szebb" - mondta a spanyol versenyző, aki a chestei pályától tíz kilométerre fekvő Lliriában született. Faubel az idény alatt egyszer már különjogokat követelt magának, Talmácsit hibáztatta, amiért a misanói futamon bukott.

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere az MTI-nek elmondta: nagyra értékeli Martinez őszinteségét. "Nem találok ebben semmi kivetnivalót. Ha én lennék a csapatfőnök, emberként én is jobban szeretném, hogy Gábor győzzön. Az biztos, hogy a két versenyző egyforma bánásmódban részesül" - jegyezte meg Favaro.