Aki izgulni akar, ne horrort nézzen, hanem minket

2007.12.07. 16:35
Németh András, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem érti, csapata miért játszik ilyen hullámzóan. Ugyanakkor sajnálja a nézőket, hogy ennyi izgalomnak teszik ki őket Görbiczék.

A magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon túl van a középdöntő első mérkőzésén. Görbiczék hullámzó teljesítménnyel ugyan, de nyertek Lengyelország ellen.

Ismét Pálingeren múlt

Az első félidő végén még az ellenfél vezetett, a második harminc perc egyes részeiben azonban a magyar együttes jól játszott és ez elég volt ahhoz, hogy ötgólos előnyre tegyen szert, melyből kettőt a végére is sikerült megtartania.

Ehhez azonban kellettek a már-már megszokottnak számító Pálinger-bravúrok. A magyar válogatott kapusa ugyanis több nagy ziccert is hárított és jelentősen hozzájárult a győzelemhez.

Csak húsz perc jó játék

Pálinger teljesítményét emelte ki Németh András szövetségi kapitány is, aki kitért arra is, hogy együttese az első félidőben mindössze öt, míg a másodikban tizenöt percig játszott tudásának megfelelően. A kapitány szerint csapata legfőbb célja, hogy ezt a húsz perces időt minél jobban ki tudják tolni.

"A félidőben nagyon el voltam keseredve, hihetetlen hibákat követtünk el sorozatban. Számomra érthetetlen rövidzárlatok követték egymást, és még mindig nem tudom, hogy ennek mi az oka" - mondta az érthetően feldúlt kapitány a találkozó után.

A németek ellen ez kevés lesz

A Ferencváros volt, és az osztrák Hypo jelenlegi edzője szerint a két félidő végén minden idők legrosszabb magyar válogatottját láthatták. "Sajnálom a nézőket a felesleges izgalmakért, lassan ott tartunk, aki izgulni akar, annak nem krimit vagy horror filmet kell néznie, hanem minket" - utalt csapata kiszámíthatatlan teljesítményére.

Ugyancsak érthetetlen számára, hogy a válogatott - immár nem az első meccsen - miért nem azt játssza, amit előzetesen megbeszéltek. A jelenleg csúcsformában lévő németek ellen ezek a kihagyások végzetesek lehetnek, Németh azonban bízik benne, addigra sikerül rendezni a soraikat.