Dicstelenül szakított az úszóálompár

2007.12.17. 15:58
Botrányos jelenettel hívta fel magára a figyelmet az olimpia bajnok Laure Manaudou és volt szerelme, Luca Marin Debrecenben. Novemberben még tombolt a szerelem az álompár között, a hétvégi rövidpályás úszó-Eb-re már új párjával érkezett a francia lány.

Botrányos jelenet zajlott vasárnap délelőtt a debreceni rövidpályás úszó-Európa-bajnokság előfutamai előtt a francia Laure Manaudou és az olasz Luca Marin között. Az olimpiai bajnok úszónő hozzávágta jegygyűrűjét barátjához, akiért még hazáját is elhagyta májusban - írta az MTI.

A szerelmet választotta

Vagyis ez lett volna az utolsó momentum az úszóvilág álompárja között, valójában a két LM már legalább napok, inkább hetek óta nincs együtt.

Még több szerelmes kép

A sok fotót és botrányt megért románc 2005 decemberében kezdődött. A legnagyobb visszhangot az váltotta ki, amikor Manaudou idén májusban úgy döntött, elhagyja Franciaországot. "A szerelmet választom. Vele akarok élni és gyereket szülni neki."

A Torinóba költöző Manaudou később azt mondta, nem a vegyesúszó Marin (Cseh László egyik nagy vetélytársa) miatt ment Olaszországba, hiszen barátja Veronában edz, nem ott ahol ő. Elhagyta edzőjét is, Philippe Lucas-t, akivel valamennyi sikerét elérte.

Nagy hiszti

Távozása hihetetlen vihart kavart: a franciák pánikba estek, hogy egyetlen olimpiai győztes úszónőjük elhagyta hazáját. Attól tartottak, összeházasodik Marinnal és ezentúl az olaszoknak fogja nyerni a versenyeket. A sportminiszter és még a római nagykövet is győzködte az olasz úszószövetséget, tartsa távol magától Manaudout.

Ez nem sikerült, mert az akkori hírek szerint új klubja, a La Presse évi négyszázezer eurót, vagyis százmillió forintot ajánlott neki.

Novemberben még idill

Decemberre kiderült, egyik kapcsolat sem lett örök Manaudou életében, pedig Marinnal el is jegyezték egymást. Klubját még augusztusban elhagyta, és visszatért Franciaországba. Azóta bátyja irányítja az edzéseit.

Amikor még minden rendben volt

Marinnal való kapcsolata azonban nem változott, novemberben, a berlini világkupán még úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben köztük.

Új lovag

A fordulat december elején következett be: a nimes-i rövidpályás francia bajnokságon már új barátjával, a honfitárs Benjamin Stasiulisszal mutatkozott.

Manadou nem volt hajlandó nyilatkozni magánéletéről, Marin pedig annyit mondott, ő a debreceni Eb-re koncentrál, a kapcsolatot lezárt, kész.

Vetélytársak

A pletykák szerint kölcsönös félrelépések, de legalábbis a szicíliai hűtlensége állt a háttérben. A Manaudouhoz hasonlóan 21 éves Marin állítólag volt szerelmével, a vele együtt edző Federica Pellegrinivel melegítette fel kapcsolatát.

Pellegrini azonban duplán vetélytársa: az olasz és a francia lány a hétvégi Eb-n is több számban egymás ellen (is) versenyzett.

Valakinek visszadobta

Ilyen előzményekkel érkeztek a szerelmi sokszög szereplői Debrecenbe. Manaudouról és Stasiulisról több pikáns fotó is készült a medence partján.

Az újabb románc

A konfliktus vasárnap jött, amikor a 200 gyors előfutamai előtt Marin állítólag az úgynevezett last call szobában járt. A szervezők ezt később cáfolták - ugyanis kínos lenne, ha az úszó ott lett volna, ahol csak az adott futam szereplői lehetnek.

Az affért azonban megerősítették, sőt, Manaudou bátyjának be is kellett számolnia a dulakodásig fajuló jelentről, a franciák meg feljelentették Marint, hogy ott járt, ahol nem kellett volna. A volt szerelmes állítólag visszakérte jegygyűrűjét Manaudoutól, aki azonban nem Marinnak esett, hanem társának, Filippo Magninihez vágta véletlenül az ékszert. Következménye végül nem lett az esetnek.

Nagyobb gondban is lehet

Dicstelenül ment szét tehát az álompár, még ha nem is Debrecenben szakítottak. A Debrecenben egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot szerző Manaudounak azonban nagyobb problémái is lehetnek, ugyanis a napokban az internetre került néhány otthon készült, egészen erotikus fotó.