Szávay Ágnes elsöpörte ellenfelét

2008.02.05. 15:27
A 600 ezer dolláros összdíjazású párizsi tenisztorna első fordulójában a hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes magabiztos játékkal verte a fehérorosz Govorcovát. Ötvenhét percet töltött a pályán, saját szerváinál küszködött néhányszor, fogadóként viszont elsőrangúan teniszezett.

A gyengébben sikerült januári eredmények után Szávay Ágnes szinte az egész februárt végigversenyzi, hogy visszatérjen önbizalma, és hogy egy új feladat biztos végrehajtásával, a kötelező győzelemmel ismerkedjen.

Párizsban a hetedik helyen emelték ki, első ellenfele a világranglista negyvenötödik helyén álló fehérorosz Govorcova volt, aki egy évvel idősebb nála, és eddigi egyetlen meccsüket ő nyerte. Még 2004-ben csaptak össze a kolumbiai Bogotában, és két szoros szettben alulmaradt Szávay.

A visszavágás szebbre nem is sikerülhetett volna, mindössze két gémet veszített ötvenhét perc alatt. Az első szettben azonnal jobbnak bizonyult ellenfele szerváinál, nehézséget az előny megduplázása okozott neki, saját adogatásánál inkább szenvedett, de teljesítette a feladatot. A következő gém is a neve mellé került, a negyedik, amikor megint csak ő adogatott, hasonlóan nehezen.

Utána adott egy gémet a belorusznak, de az első játszma gond nélkül az övé lett, és a folytatásban sem változott a játék képe. Csak az volt kérdéses, hány játékot nyer Govorcova.

A másodikban is csak egyet tudott, így Szávay máris 7800 dollárral gazdagabb; a második fordulóban sem lesz - várhatóan - nehéz dolga, mert az olasz Tatjana Garbinnal mérkőzik a tizenhat között, aki a harminckilencedik a rangsorban. Garbin már harmincegy éves, mindenkire veszélyes, lebecsülni nem szabad, de megtáltosodására csekély az esély.