Szávay idén ötödször esett ki az első fordulóban

2008.02.26. 15:12
Szávay Ágnes tavalyi remek szereplése után idén eddig nem tudott maradandót nyújtani. a magyar teniszező februárban ugyan Párizsban döntőt játszott, de azon kívül idén valamennyi versenyén már az első fordulóban búcsúzott.

Szávay Ágnes a tavalyi szezonban remekelt, aminek köszönhetően a világranglista 20. helyéig felküzdötte magát és itthon az Év sportolójának is megválasztották. A magyar teniszező idén eddig nem teljesített túl jól, az elmúlt két tornán nagy meglepetésre már az első fordulóban kiesett. Ennek ellenére jelenleg már 17. a világranglistán, melyen ilyen előkelő helyen még soha nem állt.

Most azzal a Srapovával mérkőzött volna, aki idén már megnyerte a dohai tornát és az év első Grand Slam versenyét az Australian Opent is. Az orosz azonban betegsége miatt visszalépett, így a világranglista ötvenedik helyén álló japán Akiko Morigami ellen kezdett a magyar játékos a 1,5 millió dollár összdíjazású dubaji női tenisztorna első fordulójában.

Eredmény:

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Morigami (japán)-Szávay 6:1, 6:4

Mégpedig nagyon rosszul, hiszen az első szettben Szávay öt kettős hibát is ütött. Emellett első szerváinak a fele sem volt jó, és ezekből is csak, 54 százalékban tudott pontot szerezni. Így nem is volt meglepő, hogy a szettet - melyben 5:0-nál szerezte első játékát - alig több mint fél óra alatt elveszítette 6:1 arányban.

A másodikban ugyan feljavult, még vezetett is, de 4-4-nél ismét megtorpant. Ellenfele elvette az adogatását, majd magabiztosan hozta a sajátját, így egy és negyedóra alatt a meccset is megnyerte. A magyar teniszező ezek után már csak párosban folytatja a dubaji Aviation Clubban.

Szávay pedig idei hatodik tornáján ötödször kényszerült búcsúzni az első fordulóban. Az Australian Openen már az első fordulóban kiesett, majd Párizsban döntőt játszott, ezt követően viszont újabb fiaskók következtek: Antwerpenben, Dohában és Dubajban is az első kanyarban búcsúzott.