100 millió dollárt kereshet nyolc év alatt

2008.03.04. 21:43
Néhány éve még motorbaleset után foltozták össze, ma már Terry Bradshaw-hoz hasonlítják. Ben Roethlisberger világ hét legjobban fizetett amerikai futballistája közé került vadonatfriss szerződésével.

Két éve egy tragikus motorbaleset következtében a játékos-pályafutása is komoly veszélybe került, erre az átigazolási időszak elején Ben Roethlisberger, aki a legutóbbi szezonban az NFL egyik legjobb quaterbackje volt, mesés összegű szerződést kötött klubjával, a Pittsburgh Steelersszel. Ezzel bekerült abba az immár hét tagot számláló exkluzív klubba, amelynek tagjai több mint 100 millió dollárról szóló kontraktus alá vésték oda nevüket.

A vasárnap 26. életévét betöltő játékos nyolc évre szóló megállapodásért 102 millió dollárt kap, ami azt jelenti, hogy éves jövedelme pontosan 12,8 millió dollárra rúghat. Bónuszként az aláírásért cserébe 25 millió azonnal a számlájára került. Carson Palmer, Michael Vick, Donovan McNabb, Daunte Culpepper, Drew Bledsoe és Brett Favre után ő lett a liga hetedik 100 milliós embere. Értelemszerűn Roethlisberger a Pittsburgh legtöbbet érő játékosa. A Steelersnél ezt a címet eddig Troy Polamalu birtokolta, aki négy évre 30,19 milliót kapott.

Roethlisberger az NFL egyik legjobb quaterbackje

2004-ben draftolta a Steelers, első szezonjában az év legjobb támadó újonca címet nyerte. Négy szezonból kétszer az AFC döntőjébe kormányozta csapatát, 2006-ban Super Bowl-győztes lett.

A hihetetlen összeg kapcsán Dab Rooney csapatfőnök megemlítette, nem szerették volna elveszíteni Roethisbergert, akit a négyszeres bajnok Terry Bradshaw méltó utódjának tekintenek. Az idolnak amúgy csak az ötödik szezonjában sikerült osszehozni az első aranygyűrűt.

Roethlisberger az alapszakaszban 32 touchdownpasszt adott, mindössze 11 interceptionje, 10 győztes és 6 vesztes meccse volt. A rájátszásban a Jacksonville jelentette a Pittsburgh számára a végállomást a Wild Card Game-en.